[]

Sizce Doğru Mu Yapıyorum?

Yurdumun herhangi bir üniversitesinde İngiliz Dili ve Edebiyatı 4. sınıf öğrencisiyim. Formasyon da alıyorum. Hedefim de öğretmenlik zaten.

Diğer öğretmen adaylarından biraz farklıyım ama. Şu anda sınıf arkadaşlarımın neredeyse tamamı 3. sınıftan beri dershaneye gitmekte. Gitmeyenler de bu sene gidecek. Ben ne dershaneye gidiyorum ne KPSS sallıyorum. Sınava bile girmeyecem çünkü devlet memuru bir öğretmen olarak çalışmak istemiyorum.

Aslında iş çok güzel. Yerine ve durumuna göre 2000-2500 TL arası maaş, hafta sonları tatil, senede 2 ay yazın tatil üstüne arada 15 gün tatil v.s. v.s. diye gidiyor. Amaaaaa..

Bu hep böyle gidiyor işte. Ben ise daha büyük hedefler koydum kendime. Açıkçası sadece öğretmenlik yaparak ama kaliteli öğretmenlik yaparak ayda 8-10 bin tl kazanan öğretmenleri görünce gidip 2000-2500 TL arası maaşla çalışmak benim zoruma gider diye düşünüyorum şimdiden.

Bir de en önemlisi çalışacak yer meselesi. Açık söylemek gerekirse, bu kadar okul okuduktan sonra hele hele bir de İngilizce'yi sadece dil değil bir de edebiyatıyla öğrendikten sonra gidip ücra bir yerde üç beş çocuğa "What is your name? My name is Ali" v.b. şeyler öğretmek istemiyorum. Bu konuda da lütfen saldırmayın. Ülkemin bu konuda bana ihtiyacı olsa koşa koşa giderim ama şu anda o işi yapmak için binlercesi sırada bekliyorken ben de o sıraya girmek istemiyorum.

Benim kendime koyduğum hedef dershanede çalışmak. Beni sömüreceklerini biliyorum. Ama bu sömürüye 3 yıl katlanırım diyorum. Maksimum 5 yıl içerisinde de kendimi marka bir öğretmen yapacağıma inanıyorum. 5 yıl içinde belki ben MEB'de çalışan meslektaşlarımdan yarı yarıya az maaş alıp en az 3 katı daha fazla çalışacağım ama 5 yıl sonra onlar hala aynı maaşa çalışırken ben onlardan kat ve kat daha fazla kazanıyor olacağım diyorum kendi kendime.

Bunlar lafla olmaz onu da biliyorum. Bu nedenle gerçekten çalışıyorum. Oturup sorular çözüyorum, püf noktalara bakıyorum v.s.

Sınava öğrenci hazırlama konusunda bir öğretmende olması gereken özellikleri kendime eklemeye çalışıyorum.

Şimdi söyleyin bana..Sizce ben doğru mu yapıyorum yanlış mı?

 
ustune gelmek gibi olmasin ama ,başkasının yumruğunu yemeyen kendi yumruğunu demir sanır gibilerinden bi laf vardi.bu aynen oyle olmus.

neden sen onlardan farklisin diye sor kendine,eger cevap verebiliyorsan ve kendinde ben sunu basardim onceden,bunu yaptim diyebiliyorsan olur,yoksa eksikler var demekki bi yerde.

digerlerinden ustun gorme kendini hayal dunyalarinda...

bunlar tamamen iyi niyetli elestiriler ona göre :))
  • serabetan  (10.08.11 22:13:17) 
serabatan,

Eleştirin için teşekkür ederim. Belki kibirlilik gibi gelecek ama gerçekten diğerlerinden farkım var. Bunu sadece ben görüyor olsam kendi kendimi övüyorum derdim ama hocalarımdan da bazı program veya burs başvurularında aldığım veya ders sırasında aldığım tepkiler de bu yönde.

delphin,

Dediklerinde bir nebze haklısın ama bizleri hep bu rahatlık sıradanlaştırmıyor mu? Herkesin derdi şu anda devlete sırtımı dayayıp rahat edeyim. Ama ben öyle olmak istemiyorum işte. Başarılı olacağıma inancım var. Belki deli cesareti ama daha önce bazı alanlarda başarılı olacağım dedim ve oldum. Burda da olacağıma inanıyorum. Mezun olur olmaz da uçuk rakamlar beklemiyorum. Yukarıda da yazdım. Bir 5 sene sonra o paraları kazanacak duruma geleceğime inanıyorum.

sopiro,

Mesajın için teşekkürler. Özel mesajla bazı sorular yönelttim. Cevap verebilirsen sevinirim.
  • hayattan sikilan adam  (10.08.11 22:18:16) 
yaziyi okurken yarisinda benim de aklima celta ve tesol gelmisti. bunlari alirsaniz onunuz cok acilir. sopiro hocam soylemis zaten, ozelden de aciklamistir.


  • modlar bu benim feykim silebilirsiniz  (10.08.11 23:04:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.