[]

pc toplama

selam galyalılar

maksimum 1000 tl ye kadar bilgisayar toplama önerilerinizi bekliyorum. oyun oynama amaçlı, yüksek performans sergileyebilecek bir bilgisayar toplamak istiyorum. sıfırdan toplanacağını söyleyeyim, elimde şuan monitör vs. gibi parçalar yok. ama ister onları katarak ister de katmayarak önerilerinizi yazabilirsiniz. önemli olan kasa, gerisi teferruat.


 
bu sıralar bilgisayar toplmaya çalışan biri olarak; 1000 liraya toplanmıyor hakikaten ya..

1600 liraya hallettim ben, 1250 lira kasa, 350 lira monitör. istersen konfigürasyonu yazabilirim.
  • ozzpwnz  (10.08.11 18:53:41) 
Bence doların düşmesini bekleyin.


  • vexations  (10.08.11 18:59:41) 
1000 tl'ye oyunluk pc zor be hacı


  • lancelot du lac  (10.08.11 19:06:48) 
şöyle bir şey topladım hacı. 1200 yaptı gerçi :)

b1108.hizliresim.com

kaynak: www.exa.com.tr
  • payroller on the moon  (10.08.11 19:07:58 ~ 19:08:28) 
1000 TL ye kısa soluklu bir kasa alabilirsin ancak.kasa için en az 1500 tl ayır ve bencede doların düşmesini bekle.

edit:9800 gt ekran kartı ile seneye oyun oynayamazsın ve seçtiğin hdd sata II.ayrıca windows 7 kullanacağından 2 gb ram çok düşük.
  • spesifikasyon  (10.08.11 19:08:00 ~ 19:10:08) 
ozzpwnz yazabilirsin (:

uçacak bir pc arayışında değilim elbet :D geforce fx 5200'e talim eden bir insanım 8 senedir. pes 2011 medium açan pc görsem uzaylı görmüş gibi oluyorum, yaralıyım o konuda. high, en yüksek çözünürlük falan gibi ideallerim yok olsa tadından yenmez tabi.
  • thugster  (10.08.11 19:10:12) 
dün gece toplamıştım.

a1108.hizliresim.com

edit: istediklerini okudum da, fazlasıyla karşılar bu bilgisayar. ama tavsiyem böyle bir bilgisayarın yanında samsung e2220n gibi bir monitör alman en kötü ihtimal.
  • ozzpwnz  (10.08.11 19:42:40 ~ 19:43:34) 
dolar olayı sıkıntı bence de fakat ekran kartın ati olacaksa cf yapacak msın, öyleyse ana kartının maliyeti artar, yapmayacaksan o civar fiyata 2 sene idare eden amd + ati + 2 gb ramli bi alet toplayabilirsin. ramin 2 gb ddr3 olması yeter bi süre, paran olunca 2 gb daha alabilirsin. akabinde harddisk olayı çok aham şaham bi şey değil yine ucuzundan alıp sonra paran olunca büyük bi harddisk alıp raid olaylarına girebilirsin. fiyat performans olayına kasman lazım ki f/p denince biliyosun amd gelir akla o yüzden amd diyorum.
bi sene oldu pc toplayalı o yüzden anakartlar ne alemde nedir ne değildir bilemiyorum öneri yapamıyorum.

  • karacigerim vur kadehlere  (10.08.11 19:56:15) 
dolarin dusmesini bekleme konusunda bende ayni oneriyi yapmak isterdim ama yakin vadede dolarin 1.70 altina inecegini zannetmiyorum.

sistemde sizin icin onemli olan sey oyun performansi degilse ekran kartini giris seviyesi takilip, islemci + anakarta yuklenin. sonrasinda bir ara paraniz oldugunda ekran karti alirsiniz. islemcide de 4 cekirdek falan kasmaniza hic gerek yok.
amd'nin x3 veya x2'lerinden iyi performanslar alabilirsiniz (video editing vs yapmayacaginizi varsayiyorum).

ram'i 4 gb'da fiksleyin. 2 gb kalmadi artik bu diyarlarda.
monitor olarak gectigimiz gunlerde led hkc aldim, fena degil goruntu kalitesi. forumlarda bolca incelemesi mevcut. fiyati uygun.

kasa olarak payroller'in onerdigi kasayi alirsaniz 2 gun sonra yolda kalirsiniz. 250w ne abi? ekstra guc kaynagi mi aldiracaksiniz bir de?
bunun yerine gigabyte'in nispeten uygun fiyatli 420W'lik kasalari var. onlara yonelebilirsiniz. yinede ileride paraniz olursa haricen bir guc kaynagi almanizi oneririm (ekran kartini da degistirdiginizi varsayarak 500W'lik iyi bir sey senelerce goturur sizi).

klavye mouse olayinda kablosuza girmez oyun oynayan adam. kablosuz demek bela demek, gecikme suresi demek, pil derdi demek demek de demek. kablolu microsoft setlerine meyledebilirsiniz fiyat/performans olarak giris seviyesinde iyidirler.

surekli veri depolayan birisi iseniz anakartta usb 3.0 aramak isteyebilirsiniz (sata ii 6gbs'i de aramaniz gerekir yaninda).
ortalama 1000 liraya fena olmayan bir sey cikabilir. onceliklerinizi iyi belirleyin. donanimhaber ve thgtr'de donanim onerileri var onlara bakin. oradan parcalari inceleyin kullanicilar ne demis gorun vs.
  • entrapmen  (10.08.11 20:02:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.