[]

boy abdesti... (ateizm-bilim?)

efendim ateist, deist, agnostik vs.'lere (ya da bilimle ilgilenenlere) 3 tane sorum olacak;

1) boy abdestinin vücuda herhangi bir faydası var mıdır? (aura vs. )

2) boy abdesti almak bilimsel bir durumsa hayvanlar ne yapıyor, olumsuz etkiden nasıl kurtuluyor? (hani işler rast gitmez vs. saçmalıkları var ya)

3) (bu soruyu belki bir bilgisi olan vardır diye soruyorum, çok da umrumda değil) islam boy abdesti olmadan yaşamayı neden günah olarak tanımlıyor acaba, biraz fazla saçma değil mi? yoksa günah olarak tanımlamıyor mu zaten, yine islam kültürünün saçmalıklarından biri mi bu da?
...

not: sorduklarım müslüman olmayanlar için saçma farkındayım; ama ateistlerden de boy abdesti alanların olduğunu görüyorum, agnostikler falan zaten... tam karar vermemiş biri olarak gereksiz yere sıkıntı veren konulardan biri bu benim için, nedir ne değildir öğrenmek istiyorum.

not 2: sorduklarım cevabı öğrenmek için sorulmuş, art niyeti olmayan sorulardır. soruları ateist, deist, agnostik vs.lere sormamın sebebi; bilim doğrultusunda bir cevap almak istememdir. dindarlar ve dinciler "bizim bilimle alakamız yok mu" diye alınıp soru altına gereksiz cevap yazmayınız lütfen.

 
1)temizlik dışında bir faydası yoktur.

2)seksi/cinselliği arınılması gereken tu kaka birşey olarak görüyorlar.
  • cro magnon  (10.08.11 15:20:24) 
islamın ilk yıllarındaki teknolojiyi, imkanları ve arabistan coğrafyasını dikkate alırsak bunu şart koşmak mantıklı. hastalık, veba olmaması için.
günümüzde ise sadece temiz yaşamanın yeterli olacağını düşünüyorum. birkaç din adamlık bir polemik konusu bulduğunuz için ayrıca tebrik ederim.
maneviyata gelince, dini ne olurasa olsun, suyu anlayan, su hakkında düşünen, suyun erdemini kudretini bilen biri zaten yıkandığında ruhsal arınmayı had safhada yaşar.
  • 9kuyruklukedi  (10.08.11 15:24:53 ~ 15:27:49) 
alışkanlıktan dolayı almayı sürdürüyorlar. neticede bu topraklarda doğan insanların büyük bölümü; bu toprakların kurumsallaşmış dini olan islamın bir mensubu olarak dünyaya gözlerini açıyorlar.

daha sonra araştırma-sorgulama sürecinin ardından dinden kopuyorlar ama bazı alışkanlıklar devam ediyor. bu normaldir. ben de uzun süre duş alırken boy abdesti almayı sürdürmüştüm.
  • istististist  (10.08.11 15:29:03 ~ 16:00:38) 
hmm cevaplar oldukça ilginç tabi..

arkadaşım, gel şöyle bir düşünme şekli geliştirelim beraber: istediğin şeye inanabilirsin, istediğin şekilde ömrünü geçirebilirsin. bu bi inanç meselesi en nihayetinde, kimse sana belli bir inanışa ait bi eylemi ya da sembolik bir olguyu gerçekleştirmedin diye bişi diyemez ki zaten konu bu değil. lakin şuna varmak istiyorum, inancın ne olursa olsun, bunu en nihayetinde insan ölçeğinde sen yaşıyorsun, yani bir insanın olabilecek ihtiyaçlarına göre biraz bu bağlamda mantık çerçevesinde düşünüldüğünde birçok tatmin edici sonuçlarla karşılaşıyorsun zaten. bu örnek için konuşmak gerekirse, evet su gerçekten insana dinginlik veren bir şey olmasının dışında psikolojik olarak da insan evladını rahatlatan, ferahlatan bişi... fiziksel olarak da temizlikle ilintili falan.

islamda da boy abdestinin gerekli kılınmasının sebebi, cinselliğin tü kaka olmasından ya da arabistanın konumundan falan değil, en genel anlamda insanın su ile olan ilişkisini artırmaya yöneliktir. biraz genel düşünmekte faide var bu konularda..

ha bundan sonrasını merak ediyosan islam dini için, açarsın ilgili kitaplardan okursun, iki ilmihal karıştırırsın, içselleştirip hayatına yerleştirmek yine sana kalmış. islam'da cinsel hayat diye 2 ciltlik bi kitap vardı hatırladığım kadarıyla, onda bulabilirsin ayrıntılı bilgiyi.

hele uğursuzluk falan, takılmayın böyle şeylere yahu, hadi sağlıcakla :)
  • tahret muslugu  (10.08.11 15:51:50) 
böyle bir soru sorulmuştu, ve ben aynı cevabı vermiştim.

kimyager bir arkadaşım seks sonrası yıkanmanın vücuttaki elektrik dengesi düzenlendiğinden söz etmişti.
  • personal jesus  (10.08.11 16:07:24) 
yanlış anlaşılma olabileceğinden dolayı yukarıdaki cevabıma bir ekleme yapmak istiyorum. ben çok sık duş alan birisiyim. yani temizliğe çok önem veririm. düşüncelerim değiştikten, tabulardan arındıktan sonra uzun müddet duşta gusül almayı sürdürmüştüm. zamanla bu alışkanlıktan kurtuldum. yani gusül almıyorum deyince cevap yazan bazı arkadaşlar; temizlenmiyorum, banyo yapmıyorum zannetmiş sanırım:)) ona bir açıklık getireyim istedim.


  • istististist  (10.08.11 16:15:37 ~ 16:16:26) 
ilk soru için cevap verebilirim: vücudun elektrik dengesini düzenliyor cinsel içerikli herhangi bir şeyden sonra duş almak. su, fazla elektronu alıyordu yanlış hatırlamıyorsam.


  • devilred  (10.08.11 16:36:33) 
hepinize teşekkür ederim. yalnız bu "vücudun elektriğini düzenliyor" cümlsinin doğruluğunu bulabileceğim bir kaynak var mı acaba? (mümkünse bilimsel bir kaynak... )

@presto öyle değil hacım o, iyi araştır, dincilerin kaynaklarından araştırma...
  • merdümgiriz...  (10.08.11 19:10:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.