[]

ayak bileği kırığı ve beslenme

bundan 19 gün önce elim bir motor kazasında ayak bileğimi kırdım.
sonuç olarak şuan alçıda duruyor. yata yata büyüyor. peki kırığa iyi gelecek en azından %1 bile olsa yata yata büyüttüğüm şeyim dışında kırığın iyileşmesinde bir katkı sağlayabileceğimi düşünüyorum. zaten normal hayatımda süt yumurta yoğurt tüketiyorum. + olarak ne olabilir.

bide bu bacak kaslı maslıydı. şimdiden yumuşamaya, tereyağı kıvamına geldi. 6 hafta dolup alçı çıkınca bu bacak beni taşır mı? işe rom walker'la gidebilir miyim? toparlanması kolay olur mu? euro 3tl olur mu?

 
Benim babam da kolu kirildiginda sopiro'nun bahsettigi et suyu vs. corbasini tuketmisti bol bol ki sanirim 45 yasinda olmasina ragmen kolu cabucak kaynadigina gore bir faydasi olmus olmali. kaslar icin su anda yapabileceginiz bir sey yok sanirim. yine o donem babam fizik tedaviye, termal havuzlara falan gitmis bir zaman. o sayede kisa surede topladi, kolu da uc yerinden kirikti ustelik.


  • luin 41  (10.08.11 13:16:02) 
O kaslar eriyecek. Fizik tedavi görmen gerek eski haline bir anda dönemezsin. zart diye toparlanmaz.


  • nedendir bilinmez  (10.08.11 13:19:40) 
proteine aban bence doğuda bir gelenek var doğum yapan kadınalra hayvan kesilir eksiklik tamamlansın gibisinden o mantıktan yola çık et suyuna çorba paça çorbası falan ne bulduysan


  • hmm  (10.08.11 13:42:35) 
alçıdan çıktıktan sonra zorlanmanız normaldir. ama yavaş yavaş eski gücünüze kavuşursunuz.
bol bol kemik suyuna pişirilmiş çorba tüketin. bir de komik gelecek belki ama kırıklar için "jelibon" tüketenlerin olduğunu biliyorum. sanırım içeriğindeki sığır jelatininden dolayı. yine de oldukça katkı maddesi ile imal edildiğini düşününce, canınız abur cubur istedikçe tüketin. abanmayın, abartmayın!
geçmiş olsun.
  • balik kraker  (10.08.11 14:12:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.