[]

protein tozlari hakkinda....

bir suredir spor yapiyorum ama dogal olmadigini dusunerek protein tozlarindan uzak durdum..ama ozellikle whey proteinin antreman sonrasi alinmasi cok elzem oldugu soyleniyor simdi bu konuda bilgili arkadaslara (saglikci yada sporcu)
- gercekten whey proteini elzem midir yoksa dogal bir yiyecekle antreman sonrasi pro. ihriyaci karsilanabilirmi
- alkol kullanan bir insanim o yuzden karacigere etkisinden korkuyorum pro tozunun karacigere etkisi alkolle beraber abartildigi kadar yuksek olur mu ?


 
düzenli alkol kullanıyorsan zaten whey kullansan ne olur kullanmasan ne olur.

eğer sosyal içici isen bu tıbbi bir görüş değil ama bir sorun çıkacağını sanmam.

anahtar nokta şu: alkol vucüt geliştirme için zararlıdır. profesyonel builderları bırak, işi biraz ciddiye alan hiç bir bb alkol kullanmaz. ben düzenli çalıştığım dönemde gainlerime kıyamadığım için her seferinde bir bahane bulup kendimi vazgeçiriyordum. eğer böyle bir mantalite geliştirmediysen whey senin gelişimini fazla etkilemeyecektir.
  • espandon  (09.08.11 22:30:44) 
şöyle düşünelim.sen antreman yapıyorsun ve bunun sonucu olarak kasların yapısal ve hacimsel olarak gelişmeye yöneliyor.bu yönelimin sonuç vermesi için proteine ihtiyaçları olacak.protein alımın yetersiz ise kaslar gerektiği kadar gelişemeyecek, verim azalacak.sen bu proteini ister yumurtanın sarısını ayırarak al, ister tavuk göğsü yiyerek al, ister mantar yiyerek al, ister tozla al; ama al.ihtiyacın kadar protein alırsan sorun çıkma ihtimalini en aza indirirsin; ancak protein tozunu alıp da spor yapmaz isen alkol kullandığın için zaten can çekişen karaciğerinin feriştahını kaydırırsın.

eğer 3 aya yakın bir spor geçmişiniz yoksa ben başlamayın derim.ayrıca profesyonel olarak da uğraşmıyorsanız yine başlamayın derim.toz yerine tavuk göğsü, yumurta, mantar vs. bence daha iyi olacaktır.
  • aylakadam  (09.08.11 23:04:03) 
espandon alkolun kas gelisimine zararlidir demissin..negibi bi zarari olabilir bu konuda bilimsel bir makale, gorus vs var mis yoksa alkol tum kotuluklerin anasidir kafasiyla mi yazdin?


  • bluewhale  (09.08.11 23:53:15) 
ilk 3 ay zaten ne kadar ağır çalışabilirsin ki? ne yersen ye, vucudun karşılar bunu. pro olmadıktan sonra hiç girişme toza. hatta hiç girişme.

al lor peynirini, kır yumurtayı. mis.
  • cotillard  (10.08.11 01:27:36) 
alkol vücutta işlendikten sonra tamamen yağa çevrilir. içkinin içinde bulunabileceklerden başka hiç bir besin değeri yoktur. (biradaki b vitamini ve karbonhidratlar gibi)bu açıdan alkolün vücut geliştirme açısından zararı pasta ya da baklava ile aynıdır. bir de sürekli protein sentezi sebebiyle yorgun olan karaciğere ekstra yük olur. bunlar yeterli sanırım.


  • espandon  (11.08.11 04:29:30) 
Alkol estradiol'ü(östrojen) arttırır. Yüksek östrojen = düşük testosteron = daha az kas inşaası.

Protein'i whey'den almak daha pratiktir, antrenman sonrası gibi "window of opportunity" denen zamanları en verimli şekilde geçirmeni sağlar, çünkü çabuk sindirilir.

İçki içen bir adamın da protein tozunun sağlığa zararlarından bahsetmesi abesle iştigal oluyor. Peynir altı suyu tozu bir çok raf ürününde bulunuyor zaten.
  • arnold schwarzeneger  (11.08.11 08:49:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.