[]

abd'nin gökdelen yarışı ve gösterişinden çekilişinin nedeni?

sevgili theodore roosvelt'ler;

soru aslında başlıkta. neden abd artık marka değeri yaratan , ihtişam göstergesi gökdelenler yapmıyor? yani asya ülkeleri diki dikiverirken , arap şeyjleri görgüsüzlük sınırında gökdelene para yatırırken abd neden böyle bir atılıma girmiyor.

yani bir gerçek ki , bugün birisine abd dediğinizde aklına hemen nyc ve gökdelenler denizi gelir. abd'nin bilerek isteyerek yaratığı , uzun zaman ekmeğini yediği bir marka değeridir gökdelen. abd denilince gökdelen , gökdelen denilince nyc gelir hemen akla.

ama abd artık öyle manyak gökdelenler yapmıyor. hep asya ülkelerinin arap şeyhlerinin gerisinde. bırak yapmayı , bir zamanlar dünyanın en uzun binası olan wtc'ı bile kaybettiler ve yerine ikame başka bir değer yaratmadılar.

muhakkak ki ekonomik kriz abd'yi baştan sona ekliyor , bir gökdelen demek bu zamanda çok büyük masraf ve risk ama soruyorum , abd bu kadar gökdelen ile bağdaşıkken neden kendi marka değerini asyalılara ve araplara kaptırıyor. o kadar zengin şirket var neden bunlar dikmiyor.

bugün bir microsoft , bir boing , ne bileyim bir apple için çok mu zor birşey nyc'ye ya da kendi headquarterlerının olduğu şehirlere bör gökdelen dikip şan şöhret yürütmek , ki o bile bir reklamdır yerinde.

neden?

 
1)o kadar önemli bişey değil uzun gökdelen. bok mu var afedersin.

2)300 metrelik headquarter yeterliyse şan şöhret yürütmek için milyar dolarlık harcama yapılır mı?

benim gökdelenim 5 kilometre olayının bi manası yok ki. bok mu var derler adama. bak mesela benim aklımın ucundan bile geçmemişti bu mesele.
  • cro magnon  (09.08.11 19:08:19 ~ 19:08:59) 
Öncelikle abd nin gökdelen merkezi new york city değildir , şikagodur . World trade center dan sonra da dünyanın en yüksek gokdeleni vardı sears tower oluyor buda . Abd kanada ya da avrupa ülkelerinin çoğu gelişimini tamamlamış ülkeler , arap ülkelerinin gökdelen merakı hem sonradan gormelik, hemde şeyh lerinin krallarinin buyukluk yarısı ( piramitler Gibi aynı, uzakdoğu daki olayda amerika Gibi amerikada birden zengin oldu hakim oldu gokdelenler dikildi , şimdi atıyorum çin zengin oldu hakim oldu gokdelenler dikiliyor . Amerikanin buna ihtiyacı yok amerikada hala cok gökdelen inşaatları var ama bunlar yükseklik için değil teknoloji için yarışıyorlar en yesilci gökdelen , en teknolojik gökdelen , en fonksiyonel , en iyi mimari Gibi


  • utkucbkc  (09.08.11 19:10:25) 
ekonomi yaraklara gelmiş sen gösteri peşindesin. kimsenin o kadar sermayesi yok. kısa vadeli işler dönüyor amerikada araştırırsan.


  • cotillard  (09.08.11 19:28:53) 
önemli olan boyu değil de işlevi, ondan...

ayrıca millet yırtınıyo, yeşil büyüme, sürdürülebilir gelişme, akıllı binalar, ekolojik evler bilmemne diye... dolayısıyla daha ağırdan almayı gerektiriyo bence o yarak kürek ucubeleri dikmeden evvel..

kaldı ki bence gökdelen devri kapanmıştır yani.. akıllı olan ihtiyaca ve ekonomiye göre gerektiğince yapar eder binasını
  • tahret muslugu  (09.08.11 19:59:53) 
1. gayette yapıyorlar. yıkılan wtc'nin yerine dikiyorlar bir tane.
2. daha pahalıya arabın ülkesinde yapıyorlar. karı cukkalıyorlar.

  • trocero  (09.08.11 20:49:51) 
dun DOW 628 puan dustu sen hala gokdelen diyorsun, biraz haber okursan genel kultur daha rahat artar. ayrica burada insanlar gosteristen cok, yeterlilige ve gereklilige bakiyorlar.


  • blackworld  (09.08.11 21:28:13 ~ 21:28:59) 
bak mesela @trecero'nun dediği wtcnin yerine yapılıcak gökdelenlerin en temeli en yükseği bu en.wikipedia.org


  • utkucbkc  (09.08.11 22:43:50) 
Bak aklıma ne geldi aynı şey uzay programlarıyla da ilgili , amerika daha aya ,uzay istasyonuna adam yollamiyor ( NASA olarak ) ama japonya çin rusya avrupa hesapta türkiye halen ya da yeni yeni bu isteler , ama amerika jupitere gidiyor , marsi ısıtmaya çalışıyor


  • utkucbkc  (10.08.11 22:36:45) 
yaa aslinda olaya tam yanlis bakmasak daha dogru olucak.
gokdelen dikmek icin dikilmez,genelde emlak degeri yuksektir yerin ondan cok katli binada sehir icinde olmayi tercih eder firma,bi analiz yapar eger karliysa diker o gokdeleni,prestijide katar gerekirse bu hesaba ona gore dikerler.

burj khaifa tamamen gosteris amacliydi farki o
  • serabetan  (10.08.11 23:05:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.