[]

Bilgisayar Muh/Ekonomi ogrencisine kariyer tavsiyeleri

Merhabalar,
Su an Amerika'da bir universitede Bilgisayar Muhendisligi ve Ekonomi cift ana dali yapiyorum ve ucuncu senem birkac haftaya baslayacak. Okula "Ben profesor olacagim!" diye gelmistim ama su an pek de ne yapsam bilmiyorum.

An itibariyle finans sirketinde yazilim staji yapiyorum ama mezun oldugumda ekonomi ya da bilgisayar muhendisligi olsun boyle bir ortamda calismayi cok sikici bulurum gibi geliyor, cunku ekonomi anadalimi kullanirsam boyle bir yerde calismam gerekecek. Yazilim firmalarina girsem, hayatimin sonuna kadar kod yazmak da pek istiyorum diyemem. Sizce gelecek stajimi nerede yapayim? Blizzard'da ya da bir startup'ta yapsam tekrar o heyecani yakalayabilir miyim? Arastirma yapip master/doktora'ya mi baslayayim?

 
Bilisim firmalarinin sales&marketing ekiplerini dusunebilirsiniz. Microsoft, Intel, Nvidia, Google, Yahoo, Blizzard vs. Hem teknik altyapiniz hem de ekonomi bilginiz sizi one cikartabilir.


  • crown  (09.08.11 17:59:35) 
amerika'da hedge fonların, yatırım bankalarının "black box" diye tabir edilen(algo-trading) sistemleri vardır. bu sistemlerde genellikle fizik, matematik, bilg. müh. ve finans bölümlerinden insanlar bir araya gelirler. siz de buraya kaynayıp belki de muhteşem para kazanacağınız bir kariyere yönelebilirsiniz. bu işi seversiniz sevmezsiniz onu bilemem tabii ki :)


  • guro1907  (09.08.11 19:05:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.