[]

laptop klavyesi temizleme

tuşların arasında küçük bir karınca kolonisinin senelik zulası birikmiş. üzerinize afiyet, bilgisayar başında çok yemek yerim de.

tuşları çıkarıp temizleyim diyorum. klavyelerde tuşların takıp-çıkarılabilir olması standart mı? şimdi bu tuşlara asılsam, çeksem böyle, kırılır mı? benimki çıkarılabiliyor mu, nereden anlarım?

edit: cevaplar için çok teşekkürler!

 
bütün laptopların klavye tuşları çıkmıyor. şahsen bende ki çıkmıyor. içinde bulunan beyaz plastik şeyi kırarsan bi halta yaramaz sonra o tuş. al kürdanı eline tuşların arasını temizle sonra bi güzel üfle temizle.


  • altini ser incisi ker  (09.08.11 10:40:25) 
markası ne modeli ne ?


  • zıcanadam  (09.08.11 10:43:44) 
çok güçlü olmayan bir elektrik süpürgesini (tuşları sökmesin) klavyeye tutun, ne toz, ne kırıntı, hiçbir şey kalmıyor, klavyenizi çizmemek adına metal boruyu söküp plastik ucu tutun. netice cillop olacaktır.


  • 9kuyruklukedi  (09.08.11 10:51:12) 
casper, ama modelini unuttum. 2008'de almıştım galiba.


  • aklimiseveyim  (09.08.11 10:51:31) 
daha geçen hafta bi casper nirvana laptop söküp temizledim. klavyesi çıkıyor. önce fanını vs. temizle. alttaki vidaları sök komple. parçaları dikkatlice çıkar. ardından altta touchpadin olduğu yönde 2 tane diş göreceksin onları it. klavye düşüyor direk altında kablosu var onu dikkatlice çek temizle tak yerine


  • zenc  (09.08.11 11:00:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.