[]

tahtakale'de telefonla konuşan tipler ne ayak?

selamlar,

merak ettiğim şey ne zaman ekonomiyle alakalı ciddi bir gelişme olsa, döviz dalgalansa haber bültenleri bu adamların görüntüleriyle doluyor. ellerinde telefonlar, panik içinde bekleşen bu adamlar kimlerdir? ekonomist tipi de yok adamlarda, bakkal mahmut gibi hepsi. ne özellikleri var da böyle haber bültenlerinin vazgeçilmezi oluyorlar?


 
çapraz kur bahisçileri olabilir mi ?


  • kimlanbu  (08.08.11 22:34:10) 
bir çoğu, hatta hepsi diyebilirim. tahtakale, sirkeci, eminönü ve civarındaki esnafların adamları neden böyle bişey yaptıklarına gelecek olursak hepsi dolar ve euro üzerinden mal alıp satıyorlar..

not;sirkecide çalışırken günde en az 5-10 kere gidip baktığım oluyordu
  • memetooo  (08.08.11 22:43:38) 
bu adamlar broker olsa gerekler.
brokerlar başkalarının para ve mallarını alıp satan ve kardan komisyon alan insanlardır.
genelde altın,gümüş,dolar işleriyle ve borsada anlık değişim tepkilerinden beslenirler.
zenginin malı züğürdün çenesini yorar lafı bu meslek için geçerli değildir.
  • vaktiyle iyi biriydi  (09.08.11 00:18:55) 
cakma brooker


  • bryan fury  (09.08.11 01:33:31) 
Dövizin yasak olduğu yıllarda o bölgede kendiliğinden oluşmuş bir tür "ayaklı borsa".Söylediklerini genelde anlayamazsınız çünkü eskiden döviz ticareti gizlilik içinde yapıldığından kendine has terimlerle anlaşırlar.
Ayaklı borsada söz senettir.Aldım-sattım hayırlı olsun derler.Aynı gün takip eden saatlerde alışveriş gerçekleşir.Orada bahsettikleri rakamlar oldukça büyüktür.Bir defada sözle 5-10 arası külçe çevirirler ki bu 500 milyar -1 tr gibi rakamlara tekabül eder.

  • lebanon  (09.08.11 16:01:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.