[]

Dell Inspiron N5010 - Teknik Servis

2010 Ekim’inden beri kullandığım, ve de yerinde servis garantisi olan Dell N5010 laptopumla ilgili olarak teknik servis desteği almam gerekmekte.

Bilgisayarımda yaşadığım ısınma probleminden dolayı, Cuma günü bilgisayarın mavi ekran verdiğini belirttim ve teknik servis hizmeti istedim. Bilgisayarım yanımda olmadığından (servis tag numarası yanımdaydı) yardımcı olamadıklarını belirttiler. Bugün bilgisayarımı işyerime getirdim ve de tekrar aradım ilgili tek Dell servis numarasını, ve de F12 Boot menüsünden yapılan bir test sonucu, bilgisayarımın formatlanması gerektiğini, formatlanırsa bu sorunun büyük ihtimalle çözüleceğini belirttiler. Dosyalarımın yedeklenmesi gerektiğini belirttim, teknik servis istediğimi belirttim, çünkü Windows’un açılmadığı bir hard disc’ten benim yedek almam mümkün değil..

Cevapları, “herhangi bir bilgisayarcıya götürün ve de onlar yedeklerler” oldu. Ben bu bilgisayarı herhangi bir bilgisayarcıya açtırırsam garantisi gider mi sorusuna da “Evet Garantisi geçerli olmaz” cevabını aldım.

Ne yapmalıyım? Dell'le ilgili bir mail adresi bile bulamadım, ithalatçıya mail attım da dönüş olur mu bilmem. Vallahi kafayı yedirirler adama, Dell'le bu tarz bir işe girmiş olanlar var mı? Hiçbir şekilde bir teknik servisi yok mu bu şirketin?

 
Telefonunuz yurtdışı aramalara açık ise: 00 800 353 90 002 aranır.
Değilse: 0 811 288 0001 -> İngilizce mesaj duyulduğunda -> 888 578 5446 tuşlanır.

  • mevrin  (08.08.11 13:15:51) 
tamam da bilgisayar ısınma sorunu nedeniyle sürekli kapanıyordu sonunda çöktü.

ben windowsu açamıyorum. nasıl yedek alayım? harddisci söksem garantisi gidecek..
  • kveldulv  (08.08.11 13:24:10) 
yani ben bu bilgisayarda ne oyun oynadım ne başka bişe yaptım, gelip bana bios güncellemesi yap dediler, format at dediler, boot edilmiyor şu anda.. Bilgisayarın fanı çalışmıyordu. Benim de kafa bi dünya zaten böh. Neyse eve gidince güvenli kipte bi açmayı deniyeyim..

çöpe atacam sonunda aleti o olacak...
  • kveldulv  (08.08.11 13:42:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.