[]

Kitap tavsiyesi

Sevgili Minas Tirithliler,
-bu sene hazırlık okuyacağı için bol vakti olacağını tahmin eden,
-boş vaktinin büyük kısmını bilgisayarda oyun oynayarak geçiren,
-arkadaşları tarafından kitapsever bir insan olarak tanındığı halde edebiyat konusunda su katılmamış bir öküz olan,
-kitap okurken bir paragrafı tam olarak anlayabilmek için birden fazla okumak durumunda kalan bir arkadaşıma nasıl bir tavsiyede bulunabilirim?

(bkz: bir arkadaşım)

Mesela kitap önerisi olur, "bak kardeş bu ilacı al dikkatini topla aklını başına al" şeklinde tavsiyeler olur, yeter ki doğru yolu bulsun.

Cin Ali serisi tarzında tavsiyelerde bulunacak olan arkadaşlara peşin not: "yuh, okumayı öğrenmiyoruz vatandaş"


mesela martin eden ve fareler ve insanlar'ı pek sevmişti bu arkadaşım. inciyi ise overrated bulmuştu. ek bilgi olarak; fantastik filmleri ve dramları sever, bir yararı dokunacaksa.

 
george orwell -hayvan çiftliği


  • morisnayman  (07.08.11 23:58:35) 
dune serisi. hem fantastik, hem bilimkurgu, hem edebi, hem siyasi. her şey var, her şey.

eğer uzun zamandır sürükleyici kitap okumadıysan hunger games serisiyle başla. oradan daha ciddi kitaplara geçersin. edebi olarak sıfır, seri genel olarak da çok iyi değil ama 1 haftada 3 kitap bitirip havaya girersin.
  • resistance is futile  (08.08.11 00:02:31) 
Zombileri seviyorsan günbegün mahşeri oku. Aldığım gün bitirdim, çevirisi çok iyi.


  • vexations  (08.08.11 00:13:35 ~ 00:13:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.