[]

Museviler

Lan arkadaş ne yapıyor bu adamlar? Nedim Saban'ın tatlıcı olarak voleyi vurmasını "Ne alaka yaaa adam oyuncu nasıl bu kadar başarılı olmuş olabilir ki" diye merak ederken musevi olduğunu öğrendim. Napıyo lan bu adamlar. Çok mu çalışıyor? Püf noktasını mı bulmuşlar? Çok mu iyi tutuyorlar birbirlerini? Ticaret genlere mi işler amk.

Reklamcılık sektörünü de adam eden museviler.

Ne bu adamların olayı? Toplasan bi mahalle etmez lan adamlar. Saygı duyuyorum yeminle.

Not: Olayı ırkçılık boyutuna indireni üzerim. Bizde de başarılılar var ühühü diyeni daha çok üzerim.

 
para parayı çeker. dededen zenginler.


  • kimlanbu  (07.08.11 17:54:26) 
valla birkaç museviyle yakın çalışma fırsatım oldu. ben hala tam çözemedim. kimisinin ruhunda girişimcilik var. kimisi çok zeki. kimisinin çevresi çok geniş. kimisi zaten çok zengin. birbirlerini tuttukları doğru ama bu zaten tüm azınlıkların yaptığı şey. bizdeki memleketçilik gibi işte.

bir yerlerde okumuştum: ticari zekalarının sebebi olarak misafir oldukları topraklardan bir gün kutsal topraklara geri dönme hevesiyle toprakla uğraşmak gibi yerleşik işler yerine parasal konulara yoğunlaştıkları söyleniyordu. ancak bunu pek doğru bulmuyorum. kuyumculuk falan musevi işi olarak bilinir ama doktorluk da esasen musevi mesleği olarak bilinirdi uzun zaman.
  • hyu  (07.08.11 18:14:43) 
adamlar hem çalışkan hem işbilir hem birbirlerini tutuyorlar, bir nevi ticaret genlerinde var yani


  • yuto  (07.08.11 18:15:00) 
eskiden yahudilere ciftcilik izin verilmediginden hep ticaretle ugrasmislar...
eskiden gelme bi olay..
ve tabi ki genelleme yapmamak gerek.. cunku yahudilerin de zengini ve fakiri var.. ama nedense herkes hepsini zengin sanıyor...
bi de.. sürekli dıslandiklari icin, daha bi azim var..
daha gecenlerde dukkana " kopek ve yahudiler " giremez yazıyorlardi...

bu arada asil kelime yahudidir.. musevi degildir. musadan türetilmiş bir kelime..
  • lady laura  (07.08.11 18:16:44) 
@lady laura, doğrusu nedir bilmiyorum ama kendilerine musevi diyorlar.


  • hyu  (07.08.11 18:22:41) 
yahudi kelimesi kaba oldugundan.. musevi daha nazik geliyor ama asli yahudi..


  • lady laura  (07.08.11 18:24:04) 
ticari zekaları var doğuştan, kur'an da yazıyor.


  • dieselsingle2  (07.08.11 18:30:15) 
Yahudi toplumu özellikle ortaçağda avrupada dışlanmış,özellikle siyasete girmeleri istenmemiş.Onlarda diğer alanlarda çok başarılı olmuş.Sadece ticaret değil dünyayı değiştiren adamların çoğu yahudidir.Örneğin Einstein,Freud,Picasso ilk aklıma gelenler.


  • saksel  (07.08.11 19:06:02) 
yahu tamam da ne farkları var? çingeneler de dışlanmış tek onlar değil ki.


  • sarper361  (07.08.11 19:33:02) 
eğitim dostum.


  • gurur  (07.08.11 19:33:09) 
benim bildiğim kadarıyla yahudi ırkın adı, musevilik dinin adı


  • yuto  (07.08.11 21:09:04) 
hayır sami ırkından geliyolar


  • lady laura  (07.08.11 22:32:08) 
Yahudilik yada musevilik tam bir ırkı temsil etmez.İsrailoğulları yada ibrani kökenli olan halklar Hz musa ya inanmaları sonucu yahudi inanışı etrafında toplanmıştır.Daha sonra tevrata inananlar israiloğullarından olmasada yahudi olabilmiştir.Şimdilerde yahudiliğe kabul edilme içinde belli koşullar vardır örneğin.


  • saksel  (07.08.11 23:16:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.