[]

saturn mağazalarını protesto ediyorum ! sizde katılmak ister misiniz ?

Bugün marmara forum'da açılan saturn mağzasına gittim, girişte kız arkadaşımın sırt çantası ile içeri giremeyeceği ve emanet kutularına bırakmak zorunda olduğumuz söylendi. Bizde içinde değerli malzemelerimiz (fotoğraf makinesi ve lensler) olduğunu söyledik ve uyduruk bir kilidi olan bir kutucuğa bırakamayacağımızı belirttik. Güvenlik görevlisi ise çantamızı arayıp içindeki tüm elektronik eşyaların listesini fiş gibi bir şeye yazdı, çıkışta kontrol ediceklerini söyledi. Hayatımda bukadar saçma sapan ve müşterilerini hırsız yerine koyan bir firma daha görmedim, yaşım 30 ve elektronik meraklısıyım, sürekli olarak media markt, tekno sa, bimeks, vatan bilgisayar ve gold bilgisayar gibi mağazaları gezer, alışveriş yaparım. İlk defa bu rezil mağazaya gittim ve gördüğüm muameleden son derece rahatsız oldum. Acaba bu firma almanya'daki müşterilerine bu şekilde davrana biliyor mu ? orda milleti arayıp liste tutsunlar bakalım kolaysa ? ama burda kendilerini haklı görüyorlar nedense, sanki türk milletinin hepsi hırsız gibi davranıyorlar. bu tarz haklımızı aşalayıcı davranışlar sergileyen firmaların bir an önce ülkemizdeki mağazalarını kapatıp gitmeleri için, ne bir daha mağazalarına giderim nede mal alırım, üstelik tüm tanıdıklarıma da yapılan bu rezilliği anlatacağım. Ek olarak yukarıda yazdığım firmalar içerisinde bunlar kadar ukala ve iş bilmez personeli olanınıda görmedim. umarım biran önce pılısını pırtısını toplayıp ülkemizi terkederler...

kişisel protestoma sizlerde katılın, bizi hırsız görenlere para kazandırmayalım...


 
almanya'dayim suan tatil icin, carsinin orta yerinde 2-3 katli bi saturn var. girisi otopark girisiyle ayni. aramayi gec guvenlik gorevlisi yok bile diyebilirim.


  • hjarteblod  (07.08.11 03:12:36) 
@hjarteblod

eee elin almanının çantasını arayıp fişlemek yürek ister göt ister...
adam bi dava açar haftasına ödersin 1 milyon euro'yu. Bunların havası buralarda geçer anca
  • korg  (07.08.11 03:16:19) 
Mainz'da Saturn'e uğramıştım ama dikkatimi çekmedi hiç. Yalnız Saturn ve Media Markt aynı gruba ait.

İstanbuldaki (Ümraniye) Media Markt ta 1 lira ile kilitlenen küçük kutucuklar var. Eskişehir de 1 fotoğraf makinası ve cep telefonumu o dediğiniz liste gibi bir şeye yazmışlardı.
  • iustitia omnibus  (07.08.11 03:17:25 ~ 03:26:01) 
Protesto edilecek bir durum yok. Bazı çantaların içinde güzel bir kaplama kullanırsan alarm sistemlerini falan bypass edip istediğini alıp çıkabilirsin. Normal bir uygulama yani. Buna ek olarak Almanya'daki bazı şubelerinde de yapıyorlar bunu, Hannover'da denk gelmiştim mesela, zorla çıkarttırıp o kutucuklara koydurttular çantayı. O uyduruk şey dediğin de zaten "firmaya emanet etmiş" oluyorsun, bir sıkıntı olursa çatır çatır ödemek zorundalar, güvenlik o yüzden o civarda dört döner.

Bu kadar alıngan olmayın. Orada çalışanlar alman değil yani, bildiğin türk hepsi, çalınanlar o adamların maaşından kesiliyor ki hırsızlıkta, birer birer bir şeyler götürmede üstümüze yok biliyorsun.
  • roket adam  (07.08.11 03:19:19 ~ 03:21:12) 
@iustitia omnibus

grubunu bilmemde media markt ların hem ümraniye meydan hemde yenisahra optimum mağazalarına sürekli gidiyorum hiiç bir kere bile liste miste tutan olmadı.

zaten mevzu seninde başına gelmiş, malların için liste tutulmuş, sanki 80'li yılların pasaport memuru artisler, giriş çıkışta liste tutuyolar yanında ne var ne yok diye
  • korg  (07.08.11 03:20:41) 
mağzalarına girip deneme ürünlerine su dökerek katılmayı düşünüyorum uyar mı?


  • take me rufee  (07.08.11 03:21:38) 
adamlar haklı diye biliyorum ben, yapamayacagı sey su, o alarm calmadıgı surece senın cantanı arayamaz cıkısta, ancak giriste boyle bi tedbir alabilir.

liste tutması senın avantajına bişi aslında. herangi bi kayıp olayınca aha bu senın calısanın nezaretınde duzenlendı diye talep edebilirsin.
  • bryan fury  (07.08.11 03:22:07) 
@roket adam

ya benim bişi bypass etme falan derdim yok ki,

hem ki bunların,
* kamerası var her yerde
* tüm ürünlerde güvenlik yapışkanı var
* bazı ürünler standa çelik telle bağlı
* içerde 50 tane reyon elemanı dolaşıyo

ee sen hala bişi çaldırıyosan o kendi mallığın yani, milletin çantasındakileri arayınca mı bitçek derdin ne alaka yani.
  • korg  (07.08.11 03:24:27) 
@take me rufee

anarşi yaratmayalım da, gitmeyelim almayalım

birbilerini arayıp dursunlar bütün gün
  • korg  (07.08.11 03:25:20) 
protestoluk bir durum yok.yurtdışında bir çok ülkede ve mağazada yapılan bir şey zaten.öyle yürek isticek bir durum da yok zira orada adamlar kural böyleyse böyledir diyip paşa paşa kilitli dolaplara koyuyorlar eşyalarını.ha görevlilerin davranışları kaba olabilir tabi o konuda haklısınız.


  • damla cikolata  (07.08.11 03:25:21) 
@damla cikolata

benim çantamda var 7-8 bin liralık foto makinesi ve lensleri, dandik bi kutu koymuşlar oraya bi kastırsan açılır elle, benim çanta ordan yürürse ben napıcam peki ?

ben zaten girmezdim içeri, sktirin der çıkardım da elimde o kağıt olsun scan edip gazetelere yollıycam diye girdim
  • korg  (07.08.11 03:28:04) 
olay bana da çok saçma geldi. marmara forum'a gitmedim ama sanırım orada bimeks teknosa falan da vardır. sırt çantasıyla yürütebileceğiniz, teknosa ve bimeks'te olmayıp da o mağazada olan ne olabilir ki bunca güvenliğe ihtiyaç duyulsun?

dünya üzerinde başka herhangi bir yerde uygulanıyor olması mazeret değil. sen bir ticarethane işletiyorsan mallarının güvenliğini kendin sağlamalısın. müşteriyi taciz etmek bunun yolu değil. bence sözlüğe ve netteki şikayet sitelerine yazın durumu.

ek: ayrıca o tutulan listede, "kameranın seri numarası" gibi sadece senin eşyana has bilgiler yoksa hiç bir anlamı yok. emanete bıraktığım 7bin liralık kamera, ben mağazada gezerken aynı modelde bozuk bir kamerayla değiştirilirse nerden anlayacağım? anlasam derdimi kime anlatacağım? paranoya mı yapıyorum? mağazanın yaptığının yanında gayet makul bi şüphe. sonuçta oradaki güvenlik de insan, ben de. onun hırsızlık yapma ihtimali benimkinden az mı?
  • jangara  (07.08.11 03:38:09 ~ 03:53:05) 
e siz kendi çantanızdaki 7-8 binlik eşyaların derdine düşmüşsünüz o adamların mağazada kim bilir kaç paralık eşyaları var önlem almaları garip mi?
dediğim gibi çalışanların davranışlarıyla ilgili bir problem varsa her türlü haklısınız ama uygulamayı protesto etmek abes olur.size illa eşyalarınızı bırakın demiyorlar ki madem içeri alacaksınız liste yapıyorlar ve gayet mantıklı.

  • damla cikolata  (07.08.11 03:39:11) 
@korg eminim herifler göt kafa gibi davranmıştır, ona lafım yok. az çok tahmin ediyorum orada yaşanan diyalogu ve adamların tavırlarını.

ama yazdıklarını okuyunca da şöyle bir çelişki var sanki. adamlar sana (ya da herhangi bir müşterisine) güvenmiyorlar, reyondaki ürün çalınır korkusu yaşıyorlar. sen bunu mantıklı bulmuyorsun bir şekilde. kendine göre tezlerin var, adamların kamerası var, 50 tane eleman çalışıyor, vs diyorsun.

bir de farklı bir bakış açısıyla yaklaşalım olaya. mağaza sana bir emanet kutusu sunuyor. yani çantanı oraya koyabilirsin diyor. ama sen de o emanet kutusundan hırsızlık yapılabileceğine inaniyorsun. üstelik kutunun üstünde 1 anaktar mevcut ve senden maksimum 200-300 metre uzakta. duyuruda şöyle bir şey yazmışsın: sanki türk milletinin hepsi hırsız. gerçekten bu şekilde düşünüyorsan eşyalarını gönül rahatlığıyla kutuya bırakabiliyor olman lazımdı. eğer böyle düşünmüyorsan o zaman mağaza ile hemfikirsin demektir. şimdi tüm bunları tekrar gözden geçirdiğinde senin yaşadığın "değerli eşyalarım çalınır" tedirginliği mağazanın da yaşaması sence de mantıklı değil mi?
  • perkele  (07.08.11 03:40:44) 
@perkele

güzel demişsin de, benim kutumun başında kendime ait kameram, güvenlik görevlilerim ve çantamın her bir yerinde elektronik kapıdan çıkınca öten yapışkanlardan mı var ki ? bi mağazanın müşterisine ve ülke halkına yaptığı davranış ayrıı benim kişi olarak yaptığım ayrı. Ben şimdi bütün halk hırsız mı sanki diyorum tamam ama bunu diyorum diye gece motosikletimi kitlemeden mi yatıyorum ? barda cafede telefonumu laptopumu ortada bırakıp tuvalete mi gidiyorum ? o ayrı o ayrı bence, firma olucaksan hizmet vericeksen ona göre davranıcan, kendini halkla bir tutmıycan.

mesela metrobüstesin adamın biri elini itip indir elini dese çıkarcağın yaygara ile bir mağazadaki elemanın elini itip indir elini demesi aynı mı olur ?

demeye çalıştığım o, çok tipimi bişeye benzetemediysen gel dolaş peşimde çıkana kadar..

hee bide güvenliğe bizim çanta giderse ne olcak diyorum "gitme gitmez korkma hehehe" geyik yapıyo, benim çanta gitmez de senin malların niye gitsin ?
  • korg  (07.08.11 03:50:28 ~ 03:53:23) 
saturn'de gördüğüm muameleden önce ben de müşterisini hırsız yerine koymak için bu kadar ısrarcı olan bir firma ile karşılaşmamıştım hiç. taksim saturn'deki tombul güvenlikçi abla da benim hırsız olduğuma kesin gözüyle bakıyor. ilk gidişimde elimdeki kitabın mağazanın malı olduğunu iddia etti; mağazada kitap da satıldığından haberimin bile olmamasının yanı sıra saturn'de hırsızlık yapma riskini göze alsam neden kitap çalayım ya da kitap çalmak istesem güvenlik önlemleri sıfıra yakın sıradan bir kitapçıya neden gitmeyeyim bilemedim. birkaç hafta sonra yine yolum buraya düştü ve laptop satın aldım, kasaya kadar peşimde beni uzaktan takibe alan iki görevli tarafından takip edildiğimi fark ettim önce, ardından kasadaki ablanın paralarımın sahte olup olmadığını test etme süreci için dakikalarca bekledim; çıkışta ise geçen seferki güvenlikçi abla bu kez de elimdeki kutulu faturalı bilgisayarın tarafımdan çalınmış olabileceği iddiasıyla damladı yine; bir faturaya bir bilgisayara uzuuun uzun baktı ve bir dahakine siktim ebeni bakışıyla yoluma devam etmeme izin verdi tereddütle. ya tipim gerizekalı gösteriyor ki taksimin göbeğinde koca mağazada sıfır organizasyonsuz hırsızlık yapabilme ihtimalimi bu kadar yüksek tutuyorlar ya da çok fakir görünüyorum, anlamadım hangisi.


  • Leucothea  (07.08.11 04:18:42) 
bence haklısın korg, ben de olsam o kutulara makinamı koymazdım, içeri girmezdim. ayrıca protestona da katılıyorum, zaten fiyat olarak da uygun değiller.

@leucothea senin olay bambaşkaymış.
  • ferishtah  (07.08.11 06:22:07) 
valla tarzları o. kişisel bir hareket olduğunu sanmıyorum. alışverişi kesin. şikayet maili atın. blog açın. en fazla bir özür telefonu alırsınız o kadar.


  • darknum  (07.08.11 08:44:31) 
tüm avrupa'da büyük şehirlerde yapılan bir uygulamaya denk gelip, ühühü türk'e yapıyolar alman'a yemez tabii demişsin. amerika'ya hiç gitmedim bilmiyorum, ama sadece saturn de değil pek çok yerde yapılıyor bu tip uygulamalar.

onun dışında senin çantanın ve özellikle de senin hırsızlık amaçlı girmediğini güvenlik nerden ve nasıl bilebilir. "hey bakın korg geliyor bizim çocuk o çalmaz etmez çantasında 8 bin liralık malzeme var zaten ya" filan mı demelerini bekliyorsun? güvenlik uygulaması gereken prosedürü uygulamış sana. hem madem o kadar kamera ve güvenlik görevlisi var sen mal çalamayacaksın aynı şey senin oraya koyacağın kamera ve ekipmanın için de geçerli olacak. onu da geçtim envanter tutturuyorsun, bir çalınma durumunda firma sana zararının çok daha fazlasını karşılayacak üstüne bir de özür dileme amaçlı bir mağaza çeki verecek.

yiğit özgür'ün karikatür hikayelerinde vatanını milletini çok seven komik teyze vardı fakirleri pis kokuyolar diye kolonya döküp yakıp sonra üzülüyodu filan, seni ona benzettim vallahi.

uzun lafın kısası lütfen bu kadar alıngan olmayın, olayı da memlekete bağlamayın düzgün bir araştırma yapmadan. özellikle de muhattap olduğunuz güvenlik o prosedürü uygulamazsa alacağı iki kuruş maaş da tehlikeye düşeceği için biraz daha duyarlı olun. ne kadar göt herifler de olsa karşınızdakiler, karşısınıza birey olarak değil mesleğin sorumluluğunu taşıyan biri olarak karşıınıza çıkıyorlar.

bi de allah aşkına paragraf yap, enter tuşuna arada dokun. okuması yorucu oluyor.
  • madyb  (07.08.11 10:26:25) 
Sadece Saturn'de değil, birçok yerde karşılaşılan bir durum aslında. Genelde ben de dolanırken sırtımda yaklaşık olarak aynı değerlerde bir fotoğraf çantası olabiliyor ve yakın sorunları yaşıyorum. Bir yere bıraksan aklın orada, içeri girsen salak saçma hırsız gözüyle bakmalar.. Ama kanımca bu sorun şirket politikasından değil, güvenlik görevlilerinin doğru düzgün eğitilmemesinden ve iletişim konusundaki yetersizliklerinden kaynaklanıyor.

Örneğin, geçen gün kız arkadaşımla birşeyler içelim dedik, migrosun alkollü içkiler bölümünde dolanırken bir güvenlik takıldı peşimize, uzaktan uzaktan bizi izliyor. Kız arkadaşım fark etmedi ama ben fark ettim ve çok rahatsız oldum. Hatta özellikle şüpheleneceği hareketler yaptım ki gelip müdahale etsin ve çıngar çıkarayım orada. Şimdi anlatırken bile sinirlendim, hemen migrosa bir mail döşeyeyim (ne işe yarayacaksa)...

Ama Saturn'e karşı toplu bir hareket olacaksa, mail yollama vs gibi, katılmaya hazırım.
  • sustain  (07.08.11 11:20:09) 
firmalar güvenlik tedbirlerini kendileri belirler. isterlerse sizi çantanızla içeriye almazlar isterlerse not tutarlar. buna engel olamazsınız eğer beğenmiyorsanız girmeme hakkınız vardır.

tabii ki bu yapılan çok terbiyesizce bir olaydır, çantada özel eyşaların olabilir çantanız açıldığında mal gibi bakan bir görevliyle karşı karşıyasınız. neden bu olay başka firmalarda yaşanmıyor? onlar elektronik mağazası değil mi? şahsen bana öyle diyen birisi olsaydı girmezdim o mağazaya. sanıyorum ki girmeyeceğim bu okuduklarımdan sonra o mağazaya bir daha.
  • altini ser incisi ker  (07.08.11 11:31:36) 
*** Bana destek veren herkese teşekkür ederim, gitmeyelim almayalım, firmaya hakveren arkadaşlarada saygı duyarım, demek hoşlanıyorlar bu tip muamele görmekten, gitsinler, aransınlar, fişlensinler ve mutlu mutlu alışveriş yapsınlar ***


  • korg  (07.08.11 12:36:15) 
hocam kafalar mı güzel nedir bu gitsinler fişlensinler durumu ne alakası var allasen?komik.

gören duyanda sanır ki hiç hırsızlık olmayan,çok az bir meblağ için 40 takla atıp üçkağıtın dibine vuran insanların olmadığı bir ülkede yaşıyoruz.tamam arkadaşım sen hırsız değilsin ben değilim o değil ee kim bunu yapan?? iş akp oylarına döndü.sorsan kimse oy vermiyor.

bak mesela birisi eğer çok şüpheli görüyorsa gelsin arkamdan takip etsin demiş birisi geçen geldi takip etti sinir oldum demiş.ee?hangi birimizi memnun edecek adamlar? baştan önlemi alıyorlar işte.şirket politikası işte.ben niye bazı mağazalara elimde dondurmayla giremiyorum? bi yerlere dökcek kadar salak mıyım? hayır ama adamlar kardeş bizde böyle diyorlar.ona karşı çıkıyor muyuz?


ha bu kadar uzatılacak bir konu mu bu?değil ama önce saygı duyarım diyip sonra bu tür muameleden hoşlanıyorlar falan demek hoş değil daha doğrusu gereksiz.
  • damla cikolata  (07.08.11 13:51:45) 
Bence bu biraz bizim milletçe içimizde var olan eziklik ve kompleksten kaynaklanıyor. Avrupalı devletlerin belli konularda bizi eziyor oluşunu bir yerden sonra avrupalı sermayenin türkleri mağaza girişinde bile ezebileceğine indirgiyoruz gibi. "Elin almanına bunu yapmak göt ister, işte buraya gelip hem bizden para kazanıyorlar hem ezip stres atıyorlar" demek gibi olmuş.

Bu arada şunu hatırladım, evet %100 kesin net hatırlıyorum, o kutucuklarda boş yer bulamadığım oldu benim Alman Saturn'lerinde. Ek olarak, insanlar güvenlik demeden bırakıyorlardı eşyalarını öyle giriyorlardı. Hani sen beni hırsız yerine koymuyorsun, ben sana baştan anlayış gösteriyorum hesabı.

Sırt çantanda 5 bin liralık fotoğraf makinası olması veya anahtarlığında porsche anahtarı olması bir şeyi değiştirmiyor, karşılıklı anlayış çerçevesinde prosedüre uyup, "sen benim kim olduğumu biliyor musun!!" demeden çantayı bırakmak gerekirdi şahsi fikrimce. Ek olarak güvenliğe de çalınırsa götünden kan alırım kardeş diye ufak bir not bırakılabilir tabii.
  • roket adam  (07.08.11 14:46:42 ~ 14:48:47) 
silindikçe yeniden yazarım. ühühühühühü :( beni 2. sınıf insan yerine koyuyoarlar bühühüüh :'(


  • madyb  (08.08.11 01:00:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.