[]

Rebetiko!

Ey rakı kavun ve beyaz peynir tayfası! Rebetiko müzik dinleyeceğim, nereden bulunur, nereden indirilir ya da satın alınır?

Sevgiler efendim.


 
rough guide to greece ve rough guide to rembetiko diye bir albüm serisi var ordan başlayabilirsiniz, torrentleri var.. ya da youtube yazın rebetiko falan ordan sırasıyla dinleyin


  • toshiro  (06.08.11 22:22:54) 
yunanistan'ın son eurovizyon şarkısı da güzel bir örnektir, dinlenebilir.


  • devilred  (06.08.11 22:32:20 ~ 07.08.11 00:34:31) 
mail adresi verebilirseniz birkaç örnek gönderebilirim.


  • marikaki  (06.08.11 22:47:09) 
birkaç isim ekleyeyim ben de, meraklısına.

rebetiko'nun tarihine bizzat katkıda bulunmuş olan ve rebetiko denince akla gelen ilk isimler roza eskenazi ve marika ninou'dur.

başka, markos vamvakaris vardır, bet seslidir biraz ama besteleri şahanedir.
vasilis tsitsanis, rebetiko'nun bugüne aktarılmasında en büyük role sahip isimdir herhalde. keza manolis xiotis de öyle.

biraz daha çağdaşları stelios kazantzidis daha da ünlüdür, mairy linda ve sotiria mpellou da yine ses olarak rebetikoya katkısı olanlardandır.

bugün bir sürü yunan sanatçı eski rebetikolardan bir şeyler söyleyip koyar albümüne. ancak onların derlenmesi toplanmasında payı geçen en bilindik isim de giorgos ntalaras'dır, en çok da o yer bu işin ekmeğini zaten :) 19 ağustos'ta harbiye açıkhava'da konseri var kendisinin, imkanınız varsa gidin dinleyin.
ama eski rebetikoları en güzel glykeria söyler kanımca.

rembetiko isimli filmi izlemişsinizdir diye tahmin ediyorum, onun soundtrack albümü de rebetikolara güzel örnekler içeren bir albümdür.

unutmadan, rebetiko dahil olmak üzere yunan müziğinden örnekler dinlemek için perşembe akşamları saat 23.00'te sourberry'deki programıma da beklerim :) (reklam kokan hareketler)

keyifli dinlemeler.
  • marikaki  (07.08.11 01:14:03) 
www.e-radio.gr

şuradan online kanallardan seçebilirsin. bazıları sırf rembetiko çalar
  • delfina  (07.08.11 01:16:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.