[]

Aileyle kavga etmek

20-25 yaşlarında genç birisiniz. maddi veya manevi ama ciddi bir konuda ailenizle kavga ettiniz. bağırdınız çağırdınız. evden çıkıp gittiniz falan. ciddi yani. böyle bir durumda ailenizle aranızın düzelmesi ne kadar sürer?
akışına bıraksak nasıl düzelir sizce?

Düzelsin istiyorum ama özür dilemeye veya gönüllerini almaya falan hiç niyetim yok. gurur yaptım, başından beri de haklı olduğunumu düşünüyorum.

 
gönüllerini alsan iyi olur ama gönüllerini almasan da onlar hiç bi zaman sana sırtlarını çevirmezler


  • freebird5406_2  (06.08.11 20:28:14) 
Ebeveynlere bağlı. İnadım inat tiplerse sen özür dileyene kadar aradaki uçuruma, soğukluğua hazır ol. Yok öyle değillerse, çok uzun olmayan bir süre sonra normal davranmaya başlıyorlar.


Ben olsam yine de gönüllerini almaya çalışırdım. Anne-baba sonuçta onlar, çocukları için kim bilir nelere katlandılar/katlanıyorlar. Yaptıkları çok çok çok kötü bişey değilse veya kötü niyetle (ie. ebay'de böbreklerini satışa çıkarmak gibi) yapmılmış bişey değilse alttan almakta fayda var. Ama senin bileceğin iş tabii.

Sonuç olarak anne baba inatsa uzun sürer o iş, inat değilse bikaç güne normale döner durum.
  • aileena  (06.08.11 20:35:02) 
düzelsin istediğinize göre çok kötü bir durum yok ortada diye düşündüm. bu tür durumlarda gurur yapmamak lazım diye düşünüyorum. sonuçta ölümlü dünya, allah korusun aranızı hiç düzeltemeden... nolur nolmaz.

o yüzden bence hiç zaman kaybetmeyin.
  • burbat  (06.08.11 20:41:34) 
eğer dayakçı/alkolik/psikopat/manyak türünden evlerden ırak insanlar değillerse, ortalama ana-baba-çocuk sorunları için onlara gönül koymaya asla değmez. bugün yarın başlarına bişey gelecek olsa (allah gecinden versin) o vicdan azabı size yeter zaten.
üstlerimizde yeterince büyük hakları var ve biz, ne yaparsak yapalım, onları ezecek kadar haklı olamayız.

  • saatgeceninonikisi  (06.08.11 20:48:35) 
önümüz bayram. en fazla bayramda bi şekilde hallolur. takma :)


  • nicksiz bir insan  (06.08.11 20:54:58) 
seninle aynı durumdayım. yalnız evi terketmedim ev zaten benim (:

valla ben kabullendim durumu. abimlede doğduğumdan beri aynı odada kalmama rağmen konuşmadığımdan biraz taş kalpliyim. sanırım silemeyeceğim insan yok. eğer senin bir suçun yoksa dayanabildiğin kadar dayan derim.

anne baba da olsa cocuklarına karşı hakları emzirip parka götürmekle birmiyor. insan yetiştirmek hele ki iki kardeş arasında adaleti sağlamak kolay değil. bu tarz tavırlar için illa alkolik yada dayakçı olmalarına gerek yok.
  • seljax  (06.08.11 21:02:05) 
bence küslük yapmayın, normal davranın yani gündelik konularda da soğuk, mesafeli olmayın. tabii konuyu bilemiyorum ama eğer objektif olarak düşününce de kendinizi cidden haklı buluyorsanız, aileniz konuyu açarsa kavga etmeden çok net bir şekilde hissettiklerinizi söyleyin. üstten bakan değil ama kendinize güvenen bir duruşunuz olsun.

tamam anne babanın kalbi kırılmaz ama bu haklı olduğunuz konuda sırf ara düzelsin diye özür dilemenizi gerektirmez. sırf o yüzden gidip özür dilerseniz mesele düzelmeden üstü örtülmüş olacak. ama dediğim gibi konu tekrar açıldığında kızıp bağırıp çağırmayın direkt ergen gibi görüyorlar. olgun davranırsanız onlardan da saygı gördüğünüzü gözlemleyeceksiniz.
  • quasiromantic  (06.08.11 21:07:23) 
fazla gurur göte vurur git özür dile.


  • altini ser incisi ker  (06.08.11 21:36:58) 
İyiliğinizi istiyorlar. Tamam, bazen hayvan gibi istiyorlar ama sadece iyiliğinizi istiyorlar. İnadınızı evdeki baskın kişiden aldıysanız çok uzun sürer ama ömürlerinden de ömür yersiniz. Birinden biri kanser olursa bunun bir sebebi sizin bu davranışınız olabilir.


  • sourlemonade  (06.08.11 21:45:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.