[]

iskambil?

dışarıdaki birçok cafede, çay bahçesinde, lisede hatta üniversite sınırlarında bile resmen iskambil kartlarıyla oyun oynamak yasak. ama mesela gidip monopoly oynasan kimse tek kelime etmiyor. neden? sorun kumar ise her şey kumara dönüştürülebilir. aydınlatıcı bilgilerinizi bekliyorum.




 
konsepte uygun olmadığından. okey, 52 biraz kahvehane havası katıyor ya.


  • emrag  (06.08.11 03:25:21) 
18 yaş sınırı o zaman niye? o da pek saçma geldi bana.


  • hayley williams ile evlenecek genc  (06.08.11 03:26:41) 
önyargı.


  • raycharles  (06.08.11 03:30:52) 
okula yakın yerlerde içki satılamaması gibi garip bir yasak bu da sigara içmek için tuvaletlere saklanan türlü taklalar atan bir lise öğrencisi 300-500 metre yürümeye mi üşenecek garip yani kumar oynamak isteyen insan her türlü araçla oynar. çocukken tasolarla falan oynadığımızı bilirim o derece.


  • ne gerek var ki  (06.08.11 03:36:03) 
bir anımı anlatayım, ilgili gibi geldi.

yıllar önce lisedeyken, din dersi esnasında satranç oynuyoruz. (aslında diğerleri öss'ye hazırlanırken biz hergün 5-6 ders boyunca, ders esnasında oynardık. hocalar da ses etmezdi. ha test, ha satranç.) Bu dinci salağı (salak kelimesinin altı çizili) bizim satranç oynadığımızı gördü, kalktı, yanımıza geldi, "ben dersimde kumar oynatmam" gibi birşeyler saçmaladı ve tahtayı almaya çalıştı. ben engel oldum, ki mıknatıslı satranç tahtası yaklaşık 3. saatine giren oyunun heba olmasını da engelledi. (hoş olmayan bir geçmişimiz vardı hoca efendiyle. hayır, serseri değildim.)

buradan çıkarılacak 3 şey var.

1) bazı insanlar içerisinde mücadele olan her şeyi kumar olarak görebiliyor.
2) para karşılığı satranç oynamışlığım var ve zerre haz etmesem de o gerizekalı hocanın önyargısında tecrübe ve doğruluk payı olduğunu söyleyebilirim.
3) haklısınız; herşey kumara dönüştürülebilir, lakin bu sebebe dayanarak herşeyi yasaklayamazsınız.

doğal olarak sadece "genel olarak kumar için kullanılan oyunlar" yasaklanıyor.
  • becerenberk  (06.08.11 04:14:49 ~ 04:15:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.