[]

Belcika'da yurtasliga gecmek?

Merhabalar,

umarim bu soruyu cevaplayacak birileri vardir diyor sorumu soruyorum. Belcika'da resmi olarak 3 yil kalan insanlar yurttasliga basvurabiliyorlarmis diye duydum
ve internette okudum fakat bana ve arkadaslarima pek gercekci gelmedi.
Zira Belcika'da okuyan birsuru yabancu uyruklu ogrenci var benim gibi 3 yil burada
resmi kalip bu hakki(en azindan basvyru hakkini) kazanmak mumkun mu?

Eger var ise basvurabilir miyim ben 3 yilim dolar dolmaz? Sartlar nedir?

Uzunca bir soru oldu sanirim zaman ayiran herkees icin tesekkurler.

not: modlardan ricam birkac saatlige yukarida kalabilirse belki bir cevap alabilirim.

 
ogrencilik donemi genelde yarim sayilir.
yani 3 yil gerekiyorsa vatandasliga basvurmak icin,3 sene ogrenciyseniz o 1.5 yil sayilir genelde.

ve 3 sene bana az geldi o kilit is gucu durumunda olabilir.iyice arastirin derim.
normalde avrupada cogu ulkede 5-6 sene arasi o,kilit is gucu durumu ya da doktora filan varsa degisebiliyor bu durum.
  • serabetan  (05.08.11 20:59:15) 
bir arkadasım 7 yıldır orada bunun 5 yılı öğrenci 2 yılı da üni'de çalışıyor, yani başvurmak için yeterli olabilir ama o kadar kolay "hah 3 yıldır burda mısın al vatandaşlığı" demiyorlar. daha çalışma iznini ble bu yıl sürekliye çevirebildi. ve bu yıl vatandaş olmayı bekliyor.


  • drip nick i zaten kullanilmakta  (05.08.11 21:04:17) 
evet ben de oyle dusunmustum ama internette 3 yil resmi olarak kalan herkes basvurabilir yaziyor ogrencileri kapsiyor mu onu merak ettim sadece.


  • anti-kahraman  (05.08.11 21:18:08) 
bir sınava falan girmek gererkiyor galiba uyum sağlayıp sağlayamadığınızı anlamak için.ama aslında sallıyor da olabilirim.


  • damla cikolata  (05.08.11 21:24:31) 
@drip nick i zaten kullanilmakta

kesinlikle oyle aaa negzel 3 sene olmus verelim o zaman olayi yok,uzattikca uzatirlar basvuruyu zaten,hakki oldugu andan itibaren basvurmak lazim.sureci uzayabilir.

ama iste doktora ya da buna benzer birsey bir basari durumu var ise bu sure kisalabilir baya.

genellikle uyum sinavida yaparlar,ulke hakkinda genel kultur bilgileri filan ama onda kimsenin kalicagini sanmiyourm.
  • serabetan  (05.08.11 21:37:13) 
oyle bir uyum sinavini ben belcika'da hic duymadim...hollanda icin evet ama belcika icin oyle bir durum soz konusu degil sanirim an itibari ile.uyum dersleri oluyor


  • anti-kahraman  (05.08.11 21:39:08) 
babam evlenerek oturum aldı evlilikte bile 3.5 yıl beklemek zorundaydı doğrudan 3 yıl durduğunda vereceklerini hiç sanmıyorum, baya baya süründürüyolar çünkü oturum hakkı ve vatandaşlık için. ayrıca uyum sınavı yok ama uyum dersleri var 1 yıllık zorunlu.


  • trajikomix  (05.08.11 23:35:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.