[]

eğitim-senin fen edebiyat fak. öğrencilerinin pedagojik formasyon eğitimine

karşı açtığı dava nasıl sonuçlandı? danıştayla ilgili bir şey hatırlıyorum ama... artık bu öğrenciler kesinlikle formasyon eğitimi alamıyor mu? ya da yalnızca tezsiz yüksek lisans şeklinde mi alabiliyorlar? bir yerde de öğrencilerin değil de, mezunların alabildiğini okudum az önce. konu hakkında pek bilgim yok ve netteki bilgiler de sınırlı ve eski, belki konuyla daha yakından alakalı birileri burada vardır diye soruyorum. arkadaş bu duruma göre tercihlerinde fen-edebiyat bölümlerine de yer verecek. teşekkürler.

edit: dün gece açmıştım, hiç cevap alamadığım için bir kez daha şansımı deniyorum.


 
formasyon dersi alan öğrencilerden tutun, ders veren akademisyenlere kadar uzatın bu sorunun cevabını fen-edebiyat fakültelerinde verebilen yok. bahar 2011 yarıyılında derslerin durdurulacağı ve 'formasyon hakkının iptali' gereğince uygulanacağı söylentileri oldu, verilmiş bir hak olması ve derslerin durdurlamayacağına ilişkin karşı dava açıldı. sonuç; fen-edebiyat fakültelerinde formasyon hakkı verilen öğrencilerden 2009 güz yarıyılı kaydını yaptıranların dersleri ve öğrenimleri devam ediyor. yeni kayıt yaptıranların ne olacağı belli değil, sırf pedagojik formasyon eğitimi var diye arkadaşın tercih yapmasın.


  • broken minded  (05.08.11 19:53:09) 
broken minded gereken açıklamayı yapmıs uzerine denilecek laf yok...


  • andromedus  (06.08.11 01:12:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.