[]

İşleri son güne bırakmak?

Öncelikle söyleyeyim, ÖSYM'nin sitesinin açılmaması falan zaten saçmalığın daniskası evet. Ama tercihlerini son güne bırakanlar neden bırakıyor ya? Bu ilk değil ki, belli bir şey adamların siteleri çöküyor işte hep.

Böyle olacağını bile bile neden 10 günde yapmayıp da son güne bırakılıyor ya? Tercihini yapıp da değiştirmek isteyenler tamam, 10 gün boyunca belki internet erişimi olmayanlar da tamam. Ama evinde falan interneti olup da böyle olacağını bile bile son güne bırakan var mı aramızda? Varsa nedenini söylesin valla çok merak ediyorum.


 
benden zaten bi halt olmaz, sitenin açılmaması da bahanem olsun, rahatım yerinde burda.


  • qerest  (05.08.11 16:56:56) 
Son güne kadar karar değiştirme haklarını saklı tutmak istiyor olabilirler.


  • purpurum  (05.08.11 16:57:41) 
üşengeçlik abi, "daha vakit var, nasıl olsa yaparım" mantığı. ösym falan değil ama devlete internetten beyanname yollayan biri olarak söylüyorum bunu. bak son günü bugün olan ve salı sabahından beri masamda duran belgeler var. yapıp yollamam sadece 5 dakika sürecek. ama ben ne yaptım, daha demin yolladım. site açılmasa gece 12'ye kadar fazla mesai. taa salı günü yollayabilirdim ama nasıl olsa vakit var düşüncesi işte.

yine internete girmem gereken ve son günü 15 ağustos olan sözleşmeler var mesela. günün geçirirsem sözleşme başına 1000 lira cezası var. yapmam en fazla 1 saatimi alır ama duruyor masada. ben onlara bakıyorum, onlar bana. her gün "bugün yapıcam" diyip yapmıyorum. biliyorum ki son gün yapıcam bunları ve sistem kilitlenip beni gece 12'ye kadar uğraştıracak.
  • kibritsuyu  (05.08.11 16:57:57) 
o kadar kararsız bi' insanım ki doldurmak için bile ne yazmam gerektiğine karar veremedim. kararsızlık ve her şeyimi son anda yapma huyumdan ötürü son güne bıraktım yarısını.


  • bblainn  (05.08.11 16:58:49) 
sen türk değilsin galiba sorduğun soruya bak!!!

Kanımızda var bizim son dakikaya iş bırakmak
  • nisansayısı  (05.08.11 17:46:46) 
son yarım saatte tercih yaptım ben de. ama bi sor niye?

şimdi ben aynı anda yüksek lisans öğrencisiyim, bu aşamada lisans kaydı yapabilir miyim, yaptırsam atılır mıyım, atılmazsam kaydım mı silinir diye kafamda binbir soru işareti var/dı.

neyse bu saate kadar yök'e ulaşmaya çalıştım, bir de kararsızlık vardı. öyle olunca bugünü ve bu saati buldu haliyle..
  • asia  (05.08.11 17:54:51 ~ 17:55:50) 
herkes öyle değil ya son güne kadar birşeyler ayarlayan birşeyler araştıran bilgi alan insanlar var en son toparlayıp yapıyorlar tercihlerini. tamam ben son gün yapmadım dün yaptım ama bugun değiştirmem gerekti. zor oldu yani. bi hafta daha olsa gene sonuna kadar birşeylerle uğraşır araştırır didinir son günlere bırakırdım


  • snp_kubra  (05.08.11 18:06:58) 
nedeni şu olabilir: ösym belki o topladığı 40-50 liralarla adam gibi, 100 kişi girince çökmeyen bir altyapı bir server kurmuştur diye düşünmeleridir belki


  • baldur  (05.08.11 18:10:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.