[]

bakır yüzük yaptırma

merhabalar, ben bakır yüzük yaptırmak istiyorum. böyle dümdüz desensiz bakırın kendi kızılında sade bir yüzük. ama istediğim yüzük ustasının yüzüğü gözümün önünde yapması, yani eritilmiş bakıra şekil vermesi. başkasında olan yüzüğü takmak istemiyorum da ben. eşsiz olmalı. şimdi bu dediğimi nerede, nasıl yaptırırım? öptüm .




 
yüzüklerin efendisi mi olmak istiyosun!? töbe töbe!

bak! bu işin sonu kötü; kaptırırsın sonra kendini o yüzüğe...

ama sana, orta dünyada mordor'daki hüküm dağı'nı önerebilirim.
  • midnight exe  (05.08.11 06:05:26) 
o iş öyle olmaz.. genelde önceden hazırlanmış silikon kalıba mum basılır ve bu mumlar dizilir ve dökümcü madeni döker. sonra atölyede bu dökümler kesilerek zımparalanır cilalanır falan. bu işi komple kendisi yapan bir usta bulmak durumundasınız ama yine de "elde şekillensin" olayı yok gibi.


  • cinna monster  (05.08.11 06:54:59) 
cinna'nın dediği gibi
senin o iş yalan. zaten hiçbir usta da müşterisini başına oturtup da iş yapmaz. düz dediğiniz alyans tarzı bir şey olacak yani öyle mi? sizin hayal ettiğiniz gibi eritilmiş bakır(lav haldayken) kalıplara dökülerek yapılmıyor yüzükler :)
ayrıca bakır çok çok ucuz bir maden. herhangi bir ustanın iki lira kazanacağım de tek bir tane yüzük yapacağını sanmıyorum. kendimden biliyorum.
  • yanginmerdiveni  (05.08.11 10:11:57) 
usta müşterinin yanında yapmaz da illa döküm olmak zorunda değil. öyle olsa " elişi yüzük " diye bir kavram olmazdı arkadaşlar. Gayet de elde yzük yapılıyor düz astardan.


  • charlesbukowskiineksi  (05.08.11 10:32:00) 
bebeğim işler öle yürümüyor ne yazık k:)

öle elle şekilllendirme kalmadı artık. hepsi döküm :)
  • köfte  (05.08.11 10:37:26) 
yüzüğü yaptırsanız bile kısa bir süre sonra oksitlenecek yeşil renk olacak o da ayrı bir sorun tabi


  • kojiro  (05.08.11 10:41:53) 
konuyla alakasızda ya şu mordor lafınıda bi bırakın her yüzük konusuna yazılıyo bi espirisi kalmadı zeka seviyesi düştü iyice


  • chwn  (05.08.11 11:07:30) 
@ köfte; bebeğim derken?
hepsi döküm değil paşam, parayla bu işler. sen iste parayı da ver vesikalık resmini bile yaptırayım bakıra, gümüşe, altına. 11 senedir bu sektörün içindeyim ben.

  • charlesbukowskiineksi  (05.08.11 11:55:46 ~ 15:38:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.