[]

No signal uyarısı

hacılar hocalar kasa tıkır tıkır çalışıyor ama no signal yazıyo ekranda sonra da kararıyor. ondan sonra biraz geçiyor bir daha açıyorum bu sefer her şey normal. ama süreye bağlı bir şey mi bilemedim.

denediklerim: kabloları kontrol, çıkarıp takmak, ekran kartını çıkarıp takmak, yeni vga kablosu alıp onu takmak. şu an beyaz dvı kablosunu taktım açıldı ama bir yavaşlık var neden? dvı vga filan da bilmem sordum öğrenelim diye.

sonuç: ne yapıcaz azizim?

not: güç kaynağı mı acaba sebep bak aklıma geldi.

 
kasa çalışmaya devam ediyorsa güç kaynağı değildir. zaman zaman açılmasa ekran kartı uçmuş derdim ama başka bir şey var. ramlerle bir oynayın bence.


  • copadam  (05.08.11 01:54:06) 
bunlardan ziyade monitörü baska bir pc de denediniz mi.


  • mevrin  (05.08.11 01:54:56 ~ 01:55:23) 
üç ihtimal var hacı sorun ya ekran vga girişinde, ya vga kablosunda, ya da ekran kartında veya onun vga çıkışında.

güç kaynağı yetersiz gelse idi en başından sorun yaratırdı. vga kablosunu değiştirmek sorunu çözmediyse büyük ihtimal ekran kartının vga çıkışı mal olmuştur.
  • cro magnon  (05.08.11 01:55:32) 
monitörde sorun yok denedim. ekran kartının vga çıkışı tek başına değişebilen bir şeydir umarım di mi ?

güç kaynağının yetersiz gelmesi olası değil mi şimdi ?
  • w a s d  (05.08.11 02:02:35 ~ 02:03:46) 
cok sacma bi soru olacak ama pc'de onboard ekran kartı yok mu? onunla denedın mı?


  • mevrin  (05.08.11 02:09:24) 
ekran kartın fanlıysa bı fanını kontrol etmen lazım donuyor mu dıye. ayrıca pc'yı kapatıp elınle cok mu ısınıyor dıye bakabılırsın. olmadı bu ısı yapan programlar var onları kullanarak sıcaklıgını da ogrenebılırsın.


  • mevrin  (05.08.11 02:12:25) 
fanlar dönüyor. ekran kartı da bana göre sıcak ama bir de şu dediğin programı bulup yazıyım buraya.

67 dereceymiş.
  • w a s d  (05.08.11 02:16:39 ~ 02:31:10) 
buyuk ıhtımal ekran kartının fanıyla alakalı bır konu bu ve fazla ısındıgı ıcın kendını kapatıyor. daha sonrasında actıgında calısması ıse bunu dogruluyor. fanın calısması bı sey degıstırmez belkı sureklı calısmıyordur ya da altında olan termal macun kurumustur. cpu'nun asırı sıcak oldugu zaman kendını kapaması gıbı.

oncelıkle yapacagın pc yı onboard ekran kartıyla calıstırıp denemen. buyuk ıhtımalle no sıgnal uyarısı vermeyecek. ekran kartının cıkıslarıyla ılgılı olsa arada kesılme olmaz. elinde termal macun varsa ekran kartının fanını cıkarıp altına termal macun surup denemen. belkı de tırnagı falan cıkmıstır yerıne oturtman.

67 derece sorun çıkaracak bir değer değil. belki ani ısınma oluyordur yüklenince bilemedim şimdi.
  • mevrin  (05.08.11 02:23:30 ~ 02:34:36) 
bende de yapıyor seri üretim hatası olabilir model yazarsan.. sürekli var sorun çünkü

ama doğru anladıysam:
mesela sabah uyandın düğmeye bastın fanlar devreye girdi bios bip sesini vermiyor ekran no signal kalıyor.. sonra ya bi kaç kez denedin yada kasayı açıp içine küfrettin arkasından açılıyor sorunsuz

anakart: Asus M3N78-VM
  • miucee  (05.08.11 03:40:19 ~ 03:43:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.