[]

Hangi uzak doğu dövüş sanatına gitmeli?

karete, wing tsun, muay thai, kung fu, Aikido, Jeet Kune do, Jiu-Jitsu, judo, Ninjutsu, Wing Chun hangisine gitmeliyim? bu arada amacım adam dövmek değil. hem spor olsun hem de kendime güven gelmesi açısından daha önce bu sporlara gitmiş olanlar ve deneyimli olanlar bilgilerini bizimle paylaşırlarsa sevinirim. benim düşüncem aikido ve ninjautsu ağır basıyor ama bilemiyorum. birde izmir'de bunların kursu var mıdır?




 
aikido iyidir o zaman.


  • bLuw  (05.08.11 00:39:53) 
ben de gitmek istiyorum wing tsun (veya chun) iyi gibi geldi yazdıklarının çoğunu araştırdıktan sonra..

gerçi bu yazdığım iyi dövüşmekle alakalı daha çok.
sırf spor olsun diyosan tekvando iyidir ama o da bebe belik doludur.
  • duygusal pehlivan  (05.08.11 00:45:59 ~ 00:47:19) 
salla bunları kickbox a git gideceksen. güven istiyorsan bundna ideali yok


  • neysene  (05.08.11 00:46:54) 
ninjutsu aikido'ya göre daha serttir, rakipte büyük hasarlara neden olmak mümkün. amaç spor diyosan aikido derim..


  • toshiro  (05.08.11 01:12:08) 
krav maga

Neden ?

Çünkü yok ahlaklı ol yok iyimser ol gibi sikindirik saçmalıkları yok. Tek felsefesi var, en kısa sürede adamın anasını belle , haddini bildir. Sakat bırak. Yada ne biliyim öle işte.
  • mauro eterna  (05.08.11 01:50:30) 
izmir alsancakta ünlü bir aikido hocası var sanırım. googledan aratırsan bulabilirsin. ben de çok istemiştim aikido fakat saatler uymadı. ayrıca taekwondoyu da düşünebilirsin.


  • wampex  (05.08.11 02:08:25) 
Karateye gitme de nereye gidersen git.

Yanlış anlamayın, karatede siyah kuşağım var ama ne işe yaradı derseniz hiç bir şeye de yaramadı. Kung-fu ağırdır biraz ama kendine güvenin tam olur. Aikido dersen ayrı bir şey ki yumruk atmayı bile öğrenmezsin belki ama yine de kendini korumak için birebirdir. Ama benim tavsiyem kung-fu olur, neden dersen kılıç zopa gibi şeyleri kullanmayı da öğrenirsin. Kungfucu olup da sokak kavgasında süpürge zopasıyla 6-7 adamı birden döven biriyle tanışmıştım (ne kadar doğru bilemiyorum ama herif hayvan gibiydi.).
  • FarukG  (05.08.11 05:24:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.