[]

Kedi alerjisi hakkında

yaklaşık 1 yıl önce british shorthair cins bir kedi aldım ben. normalde kedileri sevmezken köpek bakmak zor olacağını düşünüp böyle bi karar vermiştim aslında ama zaman geçtikçe çokda sevdim şerefsizi, şu an hayatımda büyük yer kaplıyor kendisi. daha sonra evin kapısında yavru halde bulduğum bir kediyi de kıyamayıp eve aldım belki arkadaş olurlar diye düşünerek ve veterinere götürüp gerekli işlemleri hallettik. kist aşısı yapılmadı birtek. herneyse işte son 1 aydır gözlerim çok kaşınıyordu burnum kaşındı ve 3-4gecedir nefes alırken inanılmaz zorlandım astım gibiydi.korka korka hastaneye gittim işte bu gun anladıkki alerji testinden çıkan sonuca göre benim bu kedilerle yaşamam mümkün değil. ama aklıma takılan 1yıldır niye hiç sorun olmadıda son 1aydır böyle oldu, benim bu bıdıklarla beraber yaşamam için ne yapabilirim birfikir verebilecek varmıdır :(




 
british shorthair'ı bana verebilirsin.
ciddiyim.

  • lorenzen  (04.08.11 21:59:27) 
vermek istemiyorum ki


  • sabor  (04.08.11 22:07:12) 
alerjin varsa ver işte yav. zararlıymış sana. istediğin zaman ziyaret edersin. gelince yemek yaparım vs.?


  • lorenzen  (04.08.11 22:26:33) 
çocukluğumdan beri bronşiyal astımla sayısız kedi besledim, şu an da 2 kedim var. sabahları nefes darlığı, göz ve burun kaşıntısı, boğaz yanması gibi belirtiler bende de var. bırak kediyi evdeki halıları bile kaldırmamı istemişti doktor. ama alıştım ben böyle yaşamaya. bir iki ilaç takviyesiyle alerji sorun olmuyor.


  • robin crusoe  (04.08.11 22:30:24) 
2gecedir çok zorlanıyorum nefes alırken biryandan da durmadan öksürüyorum. uyku falan kalmıyor. göz kaşıntısı falan olsa sadece bende problem etmem aslına bakarsan.


  • sabor  (04.08.11 22:32:17) 
o zaman solunum fonksiyon testi yaptırmanı öneririm. gerçi 2 gece kısa bir süre ama alerjik astım başlangıcı olabilir. eğer öyleyse -ki umarım değildir- iki seçeneğin var ya kedilerden ve bilumum tüylü hayvandan sonsuza kadar uzak duracaksın ya da benim gibi günde 3 kere ilaç kullanarak koy götüne rahvan gitsin diye yaşayacaksın. geçmiş olsun şimdiden.


  • robin crusoe  (04.08.11 22:39:40) 
solunum testide yaptık. bunun bi aşı tedavisi varmış ama %50-60 başarılı olabiliyormuş 2hafta arayla sürekli iğne olmak lazım 3yıl boyunca ve bir o kadar da para gidecek bu işe.


  • sabor  (04.08.11 22:43:39) 
başlangıç olarak yatak odanızı kedilere kapatarak başlayabilirsiniz. ve kedilerin yaşam alanlarını biraz küçültün. belli yerlerde otursunlar.

temizliğe de dikkat edeceksiniz.
  • mea maxima culpa  (04.08.11 23:22:15) 
ben çok alerj aşısı oldum. bir işe yaramadı.

para gitmez o işe. size özel bir aşı hazırlayacaklar şişe içinde, onu kullanacaksınız.
  • mea maxima culpa  (04.08.11 23:23:27) 
belki birincisi shorthair cins olduğu için çok rahatsız etmedi sizi. ikincisi uzun tüylüyse o tetiklemiş olabilir. belki ikinciyi sahiplendirseniz? buraya ilan verin bir talip çıkar belki aşılı yavru kediye.

furminator deneyin bir de, baya tüy çeker alttan. yapışkanlı rulo edinin günde 1-2 kere üzerinden geçirin kerataların (furminator'a rağmen ne kadar tüy yapıştığına inanamayacaksınız). son çare olarak paraya kıyıp dyson gibi alerjik bünyeler ve hayvan besleyenler için özel üretim elektrik süpürgelerinden alabilirsiniz. ve evet yatak odanıza yatağınıza sokmayın artık.
  • quasiromantic  (05.08.11 00:42:19) 
@quasiromantic + 1

alerjik astım hastasıyım, kedilere alerjim var, 2 kedim var :D
ilk başlarda bir sıkıntım yoktu, sonradan oldu...kedilerimi veremedim. ama ev hayatında epey değişiklik yaptık biz.

ilk olarak; ağlasalar da sızlasalar da kediler o yatak odasından çıkacak! ben kedilerimin temiz havlu üzerinde yatmayı çok sevdiğini keşfettim bir şekilde. gece gelip kapıyı tırmalamasınlar diye onlara kocaman havlular alıp, misler gibi yıkayıp salonda koltuk üzerine serdim. bu rüşvete karşılık yatak odamdan vazgeçtiler :D


ikinci olarak dyson süpürge, animal pro. evdeki buzdolabıma bile onun yarısı kadar para ödemedim ama işin içine sağlık girince mecburen aldım. evin bütün havası temizleniyor, pişman değilim. hatta gidip bir de dyson'ın el süpürgesini almıştım.(ama sonradan el süpürgesi olarak fakir'in animal modelini buldum bir arkadaşıma, üçte biri fiyatına, o da iş görüyor)sürekli süpürün, süpürün, süpürün!


ve çamaşır kurutma makinası, gelmiş geçmiş en iyi icat. çamaşırlardaki bütün kumaş tozlarını ve kedi tüylerini topluyor. ben kurutma makinası aldıktan sonra ilaç bile kullanmamaya başlamıştım.

ve çok zor durumlarda günde 1 ilaç. bağışıklığı güçlendirmek için de bol bol kefir için, iyi geliyor.

kedilerinize ve size mutlu günler :)

edit:furminatör'ü ekleyeyim. ben de kullanıyordum haftada 1.
  • balik kraker  (05.08.11 09:25:32 ~ 09:26:43) 
valla bilmiyorum ama öyle kedi bakanlar alerji testine girince kesin kedi alerjisi diyorlar. çok insan var internette biraz bakarsan özellikle pet arkadaş'da göreceksin onlarca insan var alerji olmasına ragmen kedi köpek hamster v.s v.s bakan.


  • exodia  (05.08.11 09:47:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.