[]

Borçlar Hukukuyla ilgili bir ödev sorusu -Önemli-

Selam süper mariolar!

Yakın bir arkadaşımın okulu bitirip bitirememesini belirleyecek olan bir ödevle karşı karşıyayız.Pazartesine kadar yapamaması veya iyi yapamaması dahilinde bir dönem okulu uzatacaktır pek sevdiğim güzel insan.

Ödev konusu şu ''Kiralayanın ayıba karşı tekeffül hükümlerinin eski borçlar kanunu-yeni borçlar kanunu karşılaştırmalı ve zapta karşı tekeffül hükümlerinin eski borçlar-yeni borçlar karşılaştırmalı açıklaması.Konuyla ilgili kararları ve İsviçre Borçlar Kanunundan alınan ve alınmayan hükümler nelerdir?''

Noktasına virgülüne dokunmadan yazdım ve sizden yardım istediğim husus konuyla ilgili Yargıtay Kararları ve/veya herhangi bir kaynak(internet olur,kitap olur,makale olur falan filan) bulmanız.Şu mübarek ayda güzel bir sevap kazanmış olursunuz bence el atarsanız,ehehe.

Şimdiden yardımlarınız veya çabalarınız için teşekkürler.

NOT: Bir süre üst kısımda sabitlerseniz çok sevinirim canım modlarım.

Mektup yazmışım ya la!
Öpt,kib,bye.

 
cevdet yavuz borçlar hukuku özel hükümler kitabına bir bakın. ne kadar detaylı hatırlamıyorum.


  • konserve misir  (04.08.11 21:36:26) 
@konserve misir o varmış elinde ama daha çok yargıtay kararları veya konuyla ilgili görüşler(görüş farklılıkları) falan gerekiyormuş söylediğine göre.Yine de ilgin için teşekkür ederim.


  • ucaninekbanakarsi  (04.08.11 21:43:19) 
konuyu google'a yazın sonuna pdf yazın konuyla ilgili yazılmış makalelere veya tezlere ulaşmaya çalışın. bu eserlere muhakkak ilgili mahkeme kararlarına atıf vardır.


  • konserve misir  (04.08.11 22:28:11) 
istanbul barosu yeni borçlar kanunu ile ilgili birkaç tane sempozyum düzenlemişti. www.istanbulbarosu.org.tr adresinde o sempozyumarın videoları var, muhtemelen orda da karşılaştırmalar yapılmıştır. kitap bulana kadar bunlarla idare edebilirsiniz.


  • de jure  (04.08.11 22:53:01) 
Arkadaşınız hangi üniversiteden buna göre hukuktürk veya kazancı veritabanlarından yargıtay kararlarına ulaşabilir, yök'ün tez merkezinde de konuyla ilgili yazılmış yüksek lisans ve doktora tezlerini bulabilir. Yarın İStanbul'da ise İstanbul Hukuk kütüphanesine gidip borçlar özel ve kira kitaplarını alıp çalışabilir.


  • ernest everhard  (05.08.11 00:27:54) 
@ernest everhard İstanbul Ticaret'de okuyor arkadaşım da hukuktürk ve kazancı ne onu tam anlayamadım ben? Hukuk kütüphanesi,hmmm.Söylerim bunu arkadaşıma,yök'ün tez merkezi nerede ki?

Arkadaş ben de hiçbir şey bilmiyormuşum ya,ehehe.
  • ucaninekbanakarsi  (05.08.11 02:17:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.