[]

Vize konusunda tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum.

merhaba arkadaşlar. 6 eylülde berlinden başlayan bir seyahatim var. 12 gün sürüyor ve ilk 5 gününü kendi imkanlarımla (ailenin desteği ile çünkü öğrenciyim) geri kalanını ise okulumun excurtion dersi kapsamında olduğu için sponsorlarla vs karşılıyorum. mesele şu ki alman konsolosluğu bana 31 ağustos tarihi için randevu verdi. yani gitmeme sadece 6 gün kala vize başvurusu yapabiliyorum. çıkması mümkün ama bir yandan da riskli. eğer gidemezsem dersten de geçemem. bir de öyle abuk sabuk belgeler istiyorlar ki bir aksilik çıkmaması imkansız gibi geldi bir an.

acaba başka bir konsolosluktan çakma rezervasyonlarla başvurup şengeni sağlama mı alsam diye düşünüyorum şimdi. bununla ilgili bir kaç sorum var.

1. Başka ülke vizesiyle almanyaya giriş yapılmasından hoşlanmıyorlar biliyorum. peki bu gerçekten bir problem yaratır mı? sırf bu yüzden kapıdan dönen insanlar oluyor mu? ne biliyim italya dan başlayacaktım ama sonra vazgeçtim desem kim ne diyebilir ki?

2. diğer başvuruyu da 6 eylül-18 eylül şeklinde mi yapmalıyım. yoksa daha erken bir tarih için alıp adamların verdiği vizenin geçerlilik süresinin yeterli olmasını mı ummalıyım. şunun için soruyorum; önce italya ya mesela başvursam, sonra almanya başvurusunu da yapsam kapıda sorun çıkmaması adına? saçma mı olur?

3. italya mı? fransa mı?

4. çakma rezervasyon yapmak için öneriniz var mı? thy biletini iade etmek mesela kolay mı?

5. bu son soru almanya vizesinin süreci ile ilgili. almış olanlar biliyordur telefonda randevu alınıyor ve onlar da bir takım istedikleri saçma sapan belgeleri sıralıyorlar. bilgileri verirken ailemin finanse edeceğini söyledim ama 6. günden sonrasını sponsorların karşılayacağını söylemeyi unuttum. bununla ilgili belgeleri koysam ne alaka bunlar derler mi?

 
Başka bir ülkeden vize alıp o ülkeye uğramadan almanyaya geçersen soorun çıkabilir. Bir daha italya veya fransa sana vize vermeyebilir..


  • yatagants  (04.08.11 20:13:27) 
2. italyaya vize başvurusu yaptığında pasaportunu vereceksin konsolosluğa. eğer pasaportun hala konsolosluktayken almanya konsolosluğunun randevu tarihi gelirse pasaportsuz gidemezsin, gitsen de işe yaramaz. yeni bir randevu alsan kafadan 10 gün daha gecikeceksin, o hiç olmaz. ayrıca geçerli şengen vizen varken yenisine başvuramıyorsun bildiğim kadarıyla. hem ordan hem öbüründen başvurayım yapamazsın yani. biletlerini filan almandıysan italyadan vizeni al, biletini de italya aktarmalı al. girişini italyadan yap olsun bitsin. olmaz mı öyle? italya 2 haftada veriyor turistik vizeyi en problemsiz durumda. sezonlara göre de değişiyordur belki, emin değilim.


  • in vino veritas  (04.08.11 20:14:24 ~ 20:15:41) 
6 gun sonra uçuşunuz olduğunu başvururken belirtirseniz yetiştirirler diye düşünüyorum zaten 1 haftada veriliyor vize. olmadı uçusu 1-2 gün ileriye alırsınız.


  • rory  (04.08.11 20:14:43) 
uçuş konusunda hiç bir değişiklik yapamıyorum malesef :/


  • chavezding  (04.08.11 20:27:14) 
schengen ülkelerinden birinden al vizeni, gir almanyaya mı nereye giriyorsan. bu konuda tek sıkıntı çıkaran ülke hollandadır, geçen sene slovakya schengen'i ile avusturya'dan giriş yaptım, bir başka arkadasım da macaristan'dan aldı. yoksa schengen'in ne mantıgı kalıyo allasen?


  • bugysm  (04.08.11 22:34:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.