[]

gözüm şişti

sanırım ilk defa burayı kendim için tıbbi soru sormak amacıyla kullanıyorum.

dün hafifçe şişik olan sol gözüm, uyuyup uyandıktan sonra daha da şişmiş. şu anda zor açabiliyorum. sigorta durumum biraz sıkıntılı... artarsa yine de gideceğiz de gerçi. şimdilik kendim yapabileceğim bir şeyler var mı?


 
ben hiç anlamam ama kuzen buradaydı, tam o dediğinden yaptı. gerçi biraz sıcaktı ama olsun. azıcık da olsa faydası dokundu gibi.


  • sanat guresi  (04.08.11 18:45:49) 
aynı durum arkadaşımda 3 hafta önce gerçekleşti.
çay çorba yoğurt derken doktora gitmedi inatla.
yarın ameliyatı var. küçük bir operasyon geçirecekmiş.

geçmiş olsun. koşarak doktora.
  • koskoca devletin adi osmanli len  (04.08.11 18:48:05) 
(bkz: konjonktivit ) olabilir belki aman diyim diğer gözüne bulaşmasın eğer buysa.


  • damla cikolata  (04.08.11 18:52:09) 
gozunde arpacik olmus anladigom kadariyla.. iki uc gune kendiliginden iner ama 3 4 ay derinin altinda rahatsiz etmeyecek sekilde apse kitlesi kalabilir. yazilan alternatif metodlar bi ise yaramaz.. yapabilecegin sey eczaneye gidip antibiyotik krem istemen ve bolgeye surmen


  • baba131  (04.08.11 19:09:00) 
Terramycin goz merhemi vermisti bana doktor. Bir de netira gibi bir seydi adi damla kullandim. Eger gozun sabah kalktiginda yapisik oluyorsa akinti varsa mikrop kapmissin demektir. Bende sert arpacik gibi bir sey yoktu mesela, komple yumusak sisikti ve goz kapagim batiyordu. O tarz bir seyse yikayip temizleme ve cay metoduyla rahatlarsiniz. Goz kapagim komple sisti ve doktor bana cok da onemli bir sey degilmis demisti.


  • Lim5  (04.08.11 19:45:18) 
sağlık ocağına gidin.
sosyal güvenceniz yoksa bile çok cüzi bir paraya muayene olursunuz.
evde kendi kendinizi tedavi etmeye çalışmak yerine göz uzmanı olmasa da tıp eğitimi almış hekimden alacağınız tavsiye ile tedavi olmak daha iyi değil mi?
üstelik göz merhemleri (terramycin v.b.) genelde çok pahalı ilaçlar değil.
  • balik kraker  (05.08.11 09:34:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.