[]

Annemin yaptığı bir bitkisel karışım var, nedir nasıl anlarız?

Geçen sene yapmış, içinde kekik var bütün bütün, zeytin varmış gibi bir salamura kokusu var, tadına bakmadım, geçen sene yapıp yaptığı tarihi bir etikete yazıp cam kavanozun üzerine yapıştırmış. Muhtemelen bir şey için bir ilaç yapmış ama bunun ne olduğunu nasıl anlarız? Aktarlar bilebilir dediler ama İstanbul'da güvenilir aktar nerede var bilemiyorum, fotoğrafını çekince işe yarayacaksa onu da çekerim. Ne işe yaradığına göre ihtiyacı olan birine verebilirim ya da kendim kullanırım ama kesinlikle atmam, bozulmuş olsa neyse de mimmis böyle.

Öneriler? Ya da ne olduğuna dair bir fikir?


 
şu an o bile bana yemek olarak geliyor, bandırıcan ekmeği oh mis.


  • zivanadan cikmis balik  (04.08.11 14:20:14) 
google'a bakayım belki yakalarım dedim ama kekikli zeytinli ekmeği görünce gözlerim doldu, devam edemedim.

açım.
  • gaitalianus  (04.08.11 14:41:49) 
sanırım o kahvaltıda vs. sofraya konup yenen bişey. yani eğer kekikler kuru kekik değilse de böyle dediğiniz gibi bütün bütün dal halindeyse, zeytinyağı, belki biraz limon-sirke biber vs karışımı.
ekmeği banmak suretiyle yenesi bişey o şahsen.

  • ahandanick  (04.08.11 15:39:19) 
sirkede bekletilip salata sosu olması istenmiş olabilir, ama öyle olsa kullanılırdı herhalde. saç bakımı için de kekikli sirkeli su ve tuzlu karışımlar yapılabiliyor. anneniz hatırlar belki...


  • tedirginlik hucresi  (04.08.11 16:07:19) 
Sorun şu ki herhangi bir şekilde anneme sorabiliyor olsam anneme sorardım zaten, böyle anlatınca süper bir yiyecek gibi durmuş ama ilaç gibi kokuyor aslında. Saçla ilgili olacağını hiç sanmam, annem kanser hastasıydı, bağıntılı sıkıntılarla ilgili bir şey olabilir belki, ağzınızı sulandırdığım için özür dilerim.


  • deliberte  (05.08.11 14:57:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.