[]

ispanya vizesi - sağlık raporu & otel rezervasyonu?

merhaba,

erasmus vasıtasıyla eğer bir son dakika aksiliği çıkmazsa yaklaşık 1 sene ispanya'da olacağım. haftaya vize başvurusunda bulunacağım (ankara'dan), fakat kafama takılan 2 konu var:

- sağlık raporunda istenildiği söylenen "2005 sağlık tüzüğünde belirtilen halkın sağlığı için tehlike arz edebilecek hastalıklardan hiçbirini taşımadığına dair doktor raporu" ibaresini yazmıyorlar hastaneden (ankara onkoloji hastanesi). o kadar sordum rica ettim ilgilenen kim varsa, en son raporun verileceği gün heyetten bir doktor heyet toplantısı öncesi beni çağırdı ve "biz bunu rapora katiyen yazamayız, ancak o tüzükte belirtilen ve istenen her şeyi biz not ettik oraya" dedi. aynen şöyle yazıyor:

"HBsAg (-), ANTI-HIV (-), ANTI HCV (-), görme sağ sol ..... bunların dışında sağlam: kişinin ruhi ve bedeni durumu itibari ile yapılan muayenelerinde, yurt dışında öğrenim görmesinde ve yurdun her yerinde çalışmasında sakınca olmadığını bildirir rapordur. oy birliği ile karar verildi. sağlık kurulu raporudur."

şimdi bu yeterli olacak mı? sırf o ibare yok diye beni kapıdan çevirirlerse.. neyse.

- ikincisi, istenen otel rezervasyonu. ben ucuz bir otelden 6 günlük rezervasyon yaptırdım, o 6 gün içerisinde okulun da yardımı ile ev bulup taşınacağım. bu 6 günlük rezervasyon onlar için yeterli olur mu?

teşekkür ediyorum.

edit: konsolosluk sayfasına tekrar baktım da, şu an rapora dair öyle özel bir istek yazmıyor, sadece tam teşekküllü hastaneden heyet sağlık raporu diyor.

 
Tam tesekkullu hastaneden rapor yeterlidir. Tercumesi, noter onayi ve apostili olsun mutlaka.

Otel rezervasyonu yeterli. Onlar da biliyorlar otelde yasamayacaginizi, varinca ev arayacaginiz. Isterseniz konuya dair kucuk bir dilekce yazin, iciniz rahat etsin. Ama bunlarin hicbiri yuzunden sorun yasamazsiniz.
  • luin 41  (03.08.11 21:56:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.