[]

Facebook fotoğraf etiketleme izni

Arkadaşlarımdan birisi saçma sapan bir uygulamaya izin vermiş muhtemelen. Gidip beni "web cam kızları" gibi sikindirik bir gruptaki yarı çıplak hatun fotoğrafında etiketliyor. Mesaj attım ama bilgisayar özürlü olduğundan o düzeltene kadar mevsim değişir.

Fotoğraflarımın etiketlenmesini engellemek veya benim onayım olmadan etiketlemenin geçerli olmamasını istiyorum. Mümkün müdür ? yoksa sileceğim arkadaşı.


 
o çıplak hatunlara etiketleme konusunun spam olması gerek. muhtemelen arkadaşınızın da haberi yoktur. etiketlenmenin gizlilik ayarlarında bi ayarı olması lazım ama ben de tam bilemiyorum şu an.


  • saatgeceninonikisi  (03.08.11 18:32:28) 
@saatgeceninonkisi +1

arkadaşınızında haberi yok spam yani.pcyi virüs taramasından geçirmesi gerek o etiketleyen zannettiğiniz kişi :D
  • semson  (03.08.11 18:43:54) 
fotoya girip remove tag derseniz bir daha aynı fotoda etiketleyemez ve bi nebze bu bi çözüm olabilir


  • erim  (03.08.11 20:09:04) 
Arkadaşımın bilerek yapmadığının farkındayım, uyardım zaten "yenge görürse öper seni" diye. Tarif ettim saçma salak uygulamaları sildi. Etiketi de kaldırdım.

Lakin sorunuma hala çözüm bulamadım, yok mudur başkasının beni etiketlemesini engellemenin yolu ?
  • kimlanbu  (03.08.11 21:10:26) 
@kimlanbu araştırdım biraz ve şöyle bi sonuç çıktı,etiketleme izni vs diye bişey yok yani kendin teker teker etiketimi kaldır deyip kaldırcaksın fakat seni etiketledikleri resimleri herkes görüyor ya şu resimde etiketlendi vs diye yani onu gizleyebilirsin en azından çıplak saçma sapan resimlere etiketlendiğin zaman kimse görmez sadece sen görüp etiketini kaldırırsın,bundan başka gizlilikle ilgili bi yöntem yok facebookun sitesinden baktım çünkü.


Bir fotoğrafta etiketlenmeden önce etiketi onaylama seçeneğim var mı?
Etiketleri oluşturulmadan önce onaylama seçeneğiniz yoktur ancak etiketlenen fotoğraflarınızı kimlerin görebileceğini kontrol edebilirsiniz:

Gizlilik Ayarları sayfasından, "Etiketlendiğim fotoğraflar ve videolar‎" ayarını değiştirin. Bu, etiketlenmiş olan tüm fotoğraflarınızı bir yerde görebilecek kişileri kısıtlar.
Bir fotoğrafta etiketlediğinizi her zaman öğrenmek için Hesap Ayarları sayfasından etiket bildirimlerini açın.


Etiketlenmiş olan bir fotoğrafınızdan hoşlanmazsanız şunları yapabilirsiniz:

Duvarınızdan gönderiyi kaldırın.
Fotoğraftan etiketi kaldırın.
Fotoğrafı kötü amaçlı buluyor veya istemiyorsanız, fotoğraf sahibinden fotoğrafı silmesini isteyin.



Gizlilik Ayarları sayfanızda "Fotoğraflarımda ve gönderilerimde etiketlenen kişilerin arkadaşları, söz konusu fotoğraf ve gönderileri görebilsin" ifadesinin yanındaki kutu işaretliyse, etiketlenen kişinin arkadaşları söz konusu fotoğrafı görebilir.

Bu kutu işaretli değilse, fotoğrafın gizlilik ayarları genişletilmez. Ancak, etiketlenen kişi fotoğrafın gizlilik ayarı ne olursa olsun fotoğrafı görebilecektir.
  • semson  (03.08.11 21:42:00 ~ 21:44:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.