[]

Hacettepe ingiliz dili ve edebiyatı VS İÜ ingiliz dili ve edebiyatı

Selam sevgili innsmouth sakinleri

1 haftadır düşüne taşına eleye geldiğim nokta burası. karar veremiyorum. yardımınıza ihtiyacım var. buyrun pros and cons:

istanbul istiyorum h.tepe istemiyorum çünkü:

-istanbul. seviyorum çok seviyorum
-aileme yakın(tekirdağ). yaşlılar malum yakın olmak lazım
-rusçayla ilgilenmek istiyorum. aynı binada rus dili var. ilgilenilebilir mi? neden olmasın...(h.tepede yok bu)
-h.tepe iyi güzel de beytepeyi sevmedim google maps de iyi gözükmüyo
-www.istanbul.edu.tr
ders programı hoşuma gitti
-istanbulda olursa evde kalıcam. akıcam bir nevi
-ankara ne la? hiç gitmedim

hacettepe istiyorum iü istemiyorum çünkü

-marka değeri var
-erasmusla uppsala(swe)ya gönderiyolar (oha oha oha++++)İÜ de erasmusla ilgili herhangi bişey duymadım??
-izole bir ortamda işime gücüme bakıcam. dersimi çalışıcam.
-iü çan sistemiyle geçiyor. simdi ben orda ortalama kasarmıyım? zannetmiyorum
-4 yıl sonunda korkunç para biriktirme şansı (yurtta kalınıp minimal gece hayatı yaşanacak)

sizce hangisini tercih etmeliyim? en kısa zamanda kurtulmam lazım ergen tribinden. şimdiden teşekkürler

 
beytepeye gelme istanbulu bu kadar seviyorsan. google maps'den göründüğünden kötü. yerleşim yerlerine uzak. ulaşım zor. tek hat otobüs ve minibüs var medeniyete ulaştıracak (bkz: 230) (gerçekten oku bu başlığı).
hacettepede rusça dersleri veriliyor. kontenjan az. ders kaydı açılmadan önce bölümüne veya fakültene açılan derslik numarasını öğrenmek zorundasın. diğer dersliklerden almana sistem izin vermez (10-15 tane dersliği ayrı ayrı denemek istemezsin). toplam 8 kur var olmalı. 7 kur eksiksiz alırsan sertifika veriyorlar. rusça alan arkadaşlarım var. ingilizce gibi kıytırık olmuyor dersler.

hacettepede bazı bölümler ve dersler var keşke çan olsa dersin. istediğin bölümler onların arasında mı bilemiyorum. işinde gücünde derslerine çalışan biri olursan zaten çanla bile geçersin.

öğrenci para biriktiremez. manyak mısın? :) neyse, beytepe yurtlarında kalırsan zaten istemesen de gece hayatından fersah fersah uzakta olacaksın. istediğin gibi izole olabilirsin. tüm yurtların son giriş saati 12de. hadi onu geçtim, son otobüs 10da :/ kampüse gelsen kütüphanede uyursun.

hacettepenin marka değerini bilmiyorum. o ne la? la o ne? ne o la? ne la o? cidden, "marka" sadece sıhhıyede geçerlidir, beytepede değil.

iü'nün erasmusu olmalı yahu?
  • hia  (02.08.11 23:47:02) 
hacettepe'nin dillere destan her boku biz biliyoruz, bizden daha iyi kimse yok snoblugundan kac kurtar kendini. himmet umunc da gitti, geride kalanlar boklarinda boncuk varmis gibi sisinip duruyorlar sadece.


  • jackofalltrades  (02.08.11 23:52:40 ~ 03.08.11 00:07:19) 
Ankara'ya 2003 yılında ilk defa üniversite (Hacettepe İngiliz Dilbilimi) sebebiyle gitmiş bir İstanbullu olarak yazıyorum.

-Marka değeri, evet.
-İsveç süper olay.
-İzole ortam üniversiteyi üniversite gibi okumak için büyük avantaj.
-Çan sistemi gibi ucube şeylerle uğraşmazsınız, sınıfınızdaki çoğu kişi kültürlü, bölümünü seven ve derslerini hakkıyla geçen kişiler olacaktır. Akademik kadrosu sağlamdır. Bu arada geçme notu 65 idi en son.
-Beytepe merkeze (Kızılay) otobüsle 30-40 dk. mesafededir ancak gece geç saatlere kadar kampüse servis vardır (kampüste kalmanız halinde diyorum), gece hayatı bu mesafeden dolayı engellenmez.
-Mezun olunca en nihayetinde çoğu kişinin yolu İstanbul'a düşüyor, bunun öncesinde İstanbul'la pek çok konuda yarışamayacak olsa da büyük bir şehirde 4 ya da 5 sene yaşamak iyi bir deneyim bence.
-"Öğrenci evleri" olarak geçen ve kampüste bulunan özel yurtlar devlet yurtlarından pahalı olsa da gerek sunduğu hizmetler gerekse arkadaş ortamı bakımından son derece kazançlıdır, evden daha kârlıdır. Tek ve çift kişilik odaları bulunur.
-Yeşillik dolu, her türlü sosyal tesisin olduğu dev bir kampüsten söz ediyoruz.
-Seçmeli Rusça dersi vardı ve 2 dönem almıştım hatta, 8 dönem boyunca alırsanız kayda değer seviyeye gelir diye tahmin ediyorum.

-Sormak istediğiniz bir şey olursa buraya arada bakıyor olacağım, şimdiden tebrikler.
  • alustriel  (02.08.11 23:52:52) 
İlaveten bu medeniyete uzak olayını anlamıyorum, merkeze gitmeseniz bile Ümitköy var, Çayyolu var misler gibi, eve çıkmak isterseniz de buralardan ev tutarsınız, okula da 15-20 dk.'da gelirsiniz. Servistir otobüstür her yerden kampüse ulaşım var. Üstelik 4 sene öncesinden bahsediyorum, şimdi durumlar daha iyidir büyük ihtimalle. Kampüste ihtiyacınız olan her şey var, şahsen 4 sene kampüste kaldım, bir gün de bir şeye lanet etmedim.


  • alustriel  (02.08.11 23:56:12) 
çok teşekkürler cevaplarınız için. bi sorum daha var: sayısaldan son anda direkson kırdığımdan bölümden ne beklemem gerektiğini bilemiyorum. (dersler anlamında)

hacettepe
www.ide.hacettepe.edu.tr ->Dört Yıllık Zorunlu ve Seçmeli Ders Listesi (doc.) a bakarsanız bi zahmet

İÜ
www.istanbul.edu.tr

iü deki textler filan daha ilginç geldi. çoğuna aşinayım. bir de nerden duydum bilmiyorum ama edebiyattan ziyade kültür konusuna daha fazla ağırlık veriliyomuş hacettepede.

çok yüzeysel ve mal sonuçlar çıkarıyo olabilirim bu yüzden yanlış bir karar vermemek için sizlere danışıyorum tekrar teşekkürler
  • jack of shades  (03.08.11 00:08:35) 
iü için konuşuyorum.

rusça'yla ilgilenmeyi geç herhangi bir ikinci dil alamazsın, yandal yapmadığın sürece.
erasmus var.
çan güzeldir 50-60'la babalar gibi geçersin.
marka değeri daha çok.
istanbul konusunda yorum yapmayacağım tarafsız olamam.
  • ceska  (03.08.11 01:07:14) 
hacettepe +1


  • tombalabala  (03.08.11 07:08:45) 
istanbul'da doğan, büyüyen, yaşayan, ilk kez üniversite mevzusuna buradan ayrı kalan bir hacettepe ingiliz edebiyatı öğrencisi ve istanbul üniversitesi ingiliz edebiyatını da az çok bilen biri olarak geç de olsa cevaplama gereği duydum.
senin kriterlerine göre açıklayayım:
- ankara, hele ki hiç gitmemiş biri için, tam bir hayal kırıklığı anlamına gelebilir.
- istanbul'da rus dili ve edebiyatı olması tamamen senden bağımsız bir durum, hacettepe'de ise ikinci seçmeli yabancı dil derslerinden biri de rusça'dır ve bilmemkaç kur sürer, hepsini tamamladığında gayet iyi bir seviyeye gelirsin.
- beytepe kampüsü iyidir de çevresi kötüdür, türkiye'de kampüs hayatını yaşayabileceğin nadir mekanlardandır ve orada yaşayanlar için dışarı çıkmadan giderilebilecek tüm imkanlara sahiptir. evet izole bir ortamda işine gücüne bakma imkanı sunar.
- beytepe'de giriş saatleri yurtlar için 12, öğrenci evleri için cuma - cumartesi 2 diğer günler 12'dir. giriş saatlerine göre geceleri merkezden servis kalkar, gece hayatında daha fazlasını istiyorsan evi olan ve seni barındırabilecek bir arkadaşa ihtiyacın vardır. kampüsün merkeze uzaklığı da yarım saattir ve büyütülecek bir şey değildir, istanbul'da trafik nedeniyle çok daha kısa mesafelere bu sürede gidildiğini düşünürsek. istanbul'da ise "akıcam bir nevi" demenin hakkını verebilmek için 1. bol para 2. ortamları da dersleri de bir arada yürütebilme gibi insanüstü bir yeteneğe sahip olmak gerekiyor. bu arada istanbul'daki ev kiralarını da araştırdığı umuyorum.
- hacettepe'nin marka değeri tıp fakültesi için geçerli, ancak ingiliz dili ve edebiyatı'nın da eğitim kalitesi zirveye oynuyor, istanbul üniversitesi edebiyat fakültesi ise eski yıllarından uzak artık.
- hacettepe ingiliz edebiyatı bir öğrenciyi sikip atabilecek bir güce sahiptir, istanbul ise kasmaz. hacettepe ide'de bölüm dersleri için yaz okulu yoktur, bütünleme de yoktur.
- istanbul'da erasmus durumlarını bilmiyorum ama olmadığını da hiç sanmıyorum.
- hacettepe'de olunca korkunç para biriktirme hayalleriyle kendini kandırma. kampüsten çıkmasan bile o para senden çıkacak; cafeleri, yemekhanesi, yurtları, harçları ve özellikle öğrenci evleri bir devlet üniversitesine göre gayet pahalı.
- istanbul'un web sitesinde gördüğün textler hacettepe'de de kaçınılmaz zaten, yoksa ingiliz edebiyatı ingiliz edebiyatı olmazdı.

benim eyyorlamam bu kadar. özet: kaliteli eğitim alayım, deli gibi çalışayım, gece hayatını dozunda yaşamaya razıyım, kampüs güzel ve ankara'nın ne kadar boktan bir şehir olduğu umrumda bile değil dersen hacettepe; istanbul'da insan gibi "yaşamak" için param var ortamlara bile akıyorum o derece, dersler de idare eder, bir şekilde geçiyorum zaten gerisi önemli değil dersen istanbul diyorum.
  • Leucothea  (05.08.11 01:07:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.