[]

Trende iftar ve sahur problemine çözüm üretelim :(

Merhaba mümin ve mümine kardeşlerim;

Bendeniz bu akşam treniyle istanbul'dan çıkışımı alıyorum. Lakin tren kalkış saati iftardan önceye geliyor. Ben de misafirlikte olduğumdan dolayı gece kalkıp "bana sahurda yemelik bir şeyler hazırlayın" diyemediğim için sahursuz oruç tutuyorum. Yani oldukça açım.

Daha önce de belirttiğim üzere tren iftar saatinden önce. Yani tren içi bir şeyler yemem gerek. Ayrıca sahurda da trende olacağım; dolayısıyla onu da katalım içine.

Trende yiyemem, ufacıcık tabaklara dünyanın parasını istiyorlar. Ekmek arası bir şeyler yapıp götürsem kokar gibi.

Ne yapalım da iftarda ve sahurda aç kalmayalım.

Not: "Sen seferi sayılırsın" demeyin; deve sırtında gezmiyoruz sonuçta. Bu oruçları bozarsam ramazan sonrası tutamam gibime geliyor. O yüzden bozmak yok.

Not 2: Dini konu olduğu için bu duyuru ileri tarihte silinebilir. Şimdi "herif oruç tuttuğunu göstermeye çalışıyor" görgüsüzlüğü olmasın.

 
tam ekmek arası kaşar + helva. kokmaz + enerji verir + tok tutar.


  • sheba and the albino girls  (01.08.11 18:15:22) 
Bana kalırsa kokmayan bir şeyler yapabilirsiniz?
Ekmek arası yerim derseniz kaşar domates tarzı şeyler idealdir. Strech film ile sarın bir de kola alın.

  • koskoca devletin adi osmanli len  (01.08.11 18:17:59) 
iftar yapan tek kisi sen olmayacaksin muhtemelen.. o yuzden abartili bi kokusu olmadigi surece kokar diye dusunmene gerek yok bence.. ne bulursan al gotur..


  • buzzlightyear  (01.08.11 18:18:23) 
sheba'ya +1
yanında da ayran süper olur.

  • sutlu nescafe  (01.08.11 18:19:19) 
Sıcak su temin edebileceksen, ki büyük ihtimal edersin gibime geliyor, bardakta hazır çorba içebilirsin. Ayrıca soğanlı, yumurtalı olmadığı sürece ekmek arası sandviçler de iyi gider. Simit-beyaz peynir-domates combosu da bi alternatif olabilir.

Allah kabul etsin :)
  • eledhwen morwen  (01.08.11 18:20:49) 
bir keresinde ankaraya trenle giderken arkamdaki aile kızarmış tavuk yemişti ve onları gören diğer insanlar ne kadar yiyecekleri varsa çıkarmışlardı hatta bi ara koridorda acaba mangal da yanarmı diye umutlandım ama galiba kapalı ortamda gittiğimizin farkında olanlar vardı.Rahat ol yap ekmek aranı al içeceğini paşa paşa git ;)


  • zıcanadam  (01.08.11 18:21:53) 
süt ve kahvaltılık gevrek, tahıl, yulaf ezmesi cinsinden bir şeyi sahurda,
ne bulursan götürmeni iftarda tavsiye ediyorum.
Ekmek arası köfte, tavuk, et olsun. Protein olsun tok tutsun.
  • yarmasimo  (01.08.11 18:22:07) 
niye silinsin ?


  • retarded  (01.08.11 18:38:53) 
seferi ol abi :)


  • borja lopez lopez  (01.08.11 18:49:44) 
sahura kır pidesi?


  • charlesbukowskiineksi  (01.08.11 18:50:36 ~ 18:50:52) 
eledhwen morwen'ın dediğine aynen kayılıyorum. çabuk çorba + ekmek arası peynir, domates, biber süper olur.
afiyet olsun :)

  • sefapezevengi  (01.08.11 19:00:01) 
Geç trene bilet alarak iftar sorununu çözdüm. Orucu da Haydarpaşa'da bir iftar çadırında açıyorum :-) Sahur için çözümleri uygulayacağım. Herkese teşekkürler :-)


  • ataturkiye  (01.08.11 20:29:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.