[]

aile baskısı-gelecek kaygısı

merhabalar. birazcık karmaşık bir mesele. devam etmek isteyenlere şükranlarımı sunarım. son sınıf elektrik mühendisliği öğrencisiyim. şu an 21 yaşındayım. hazırlık okumadım ve bir sene erken başladım. 4 sene lise okudum o ayrı. 4 yıllık fakülte hayatım şu an uzamakta. bilerek isteyerek vatana millete ve kendime, ilerde karıma cocuguma faydam olsun diye, iyi bir ortalamayla bitirip, master yapacagım saygın okullardan birinde. dedim ya bu sene uzayan sene diye, hazirana kadar her yükseltmek istediğim dersi alabilip, mezun olabilmekteyim. soru başlıyor dikkat; aralıkta girdik erasmus sınavına, hibeli marsilya erasmusu cıktı bana. erasmusu bilen bilir, dil öğrenmek ve kültür tanımaktan başka ders geçmeye, eğitime yaramaz. sadece sosyal patlama yaşarsınız, mesela fransızcanız olur. onun için türkiye'de kursa gidip altyapı oluşturmak lazım sonra. erasmus hibesi cıkar cıkmaz ailemden red yedim. zaten uzattın okulu, bir işe gir çalış sıkma artık bizi de demekteler ve haklılar.Haklı olmalarındaki bir sebepte sadece 2.dönem acılan 2 dersi alamayacak oluşum, yani bu sene değil, seneye ocak değil, seneye haziranda mezun olacak olmam.onlara madem öyle diyorsunuz masterı okulumda yapar tez dönemi giderim diye yalan attım. bu yalanın içeriği, okulum uzamıyo hem master yapmıs oluyorumdan ibaretti. ailem cok memnun oldu haliyle. ama ben burada master yapmak istemiyorum. fransız kültüre gider dil kursumu alırım, ocağa kadar belli bir yere gelir o, sonra paşalar gibi 5 ay kafa dinler, fransızca öğrenirim. gelince de master yapacagım ülke -muhtemelen almanya- için dil öğrenirim b1 seviyesine kadar, gider master ımı yaparım diye düşünüyorum. bizimkiler kafayı yemekte haklılar anlatınca bile oof bu ne bee diyebilirsiniz. arkadaşlar, görüyorum ki, kaliteli insanlar kaliteli işlerde calısıyorlar.bu kalite de kendindeki özelliklerden ibaret. durusu, oturusu, sosyalliği, mesleki ve dil bilgisi. simdi bir seyler basarmazsak ilerde bu kalifikasyon zor elde edilir. biraz daha sıkın dişinizi de diyemiyorum. acıkcası geleceğim ve ailem arasında kaldım. kardeşlerim de henüz küçük, liseye yeni başlıyor teki. ev bizim ve 3000 tl para giriyor eve. 3 kardeşiz bu arada en büyük de benim. böyle işte. kardeşiniz sizinle derdini paylaştı. ne dersiniz bu duruma?




 
İşe falan gir bir şekilde maddi kaynak oluştur, Erasmus yap. Eğitime yaramaz demişsin, ben çok faydasını gördüm hala görüyorum. Almanya master'ı için konuşmak daha erken ama erasmus yap hacı.


  • roket adam  (01.08.11 04:38:44) 
gecenin, hatta sabahın bu saatinde tam okuyamadım. ben de bir yolunu bulup erasmus yapmanı tavsiye ederim. ayrıca erasmusu staj veya yüksek lisans olarak ta yapabiliyorusnuz. bir de uzayan döneminizi mi erasmus olarak yapacaksınız? eğer öyleyse bildğim kadrıyla okulu uzayanlara bu hakkı artık vermiyorlar. sırf bu yüzden geçen sene gidemedim çünkü.


  • toshiro  (01.08.11 05:08:56) 
erasmus yap sonra içinde kalır.


  • buyrun  (01.08.11 05:15:59) 
21 yaşındasın üniversiteyi bitireceksin. bence gayet erken. ailenin özel bi durumu (borç ödeme vs.) yoksa maddi durum çok da kötü görünmüyo. biraz aceleci ve telaşlılar galiba. hiç gereği yok halbuki. ben erasmus yapmaman için hiç bir neden göremiyorum. hibe de varsa bas git düşünme bile. aile itiraz eder trip yapar sonra iki dil dökersin avantajlarını açıklarsın ikna olurlar. denedim çalışıyor:) kendi kararını ver ve uygula derim. başarılar


  • otonomo  (01.08.11 05:27:34) 
Benzer şekilde ben de 22 yaşında başladım çalışmaya, aileye yük olmayım dedim, aldığım parayı da bi güzel aileme verdim. Şimdi 29 yaşındayım, benden 1 yaş küçük kardeşim hala okuyor. Ne oldu? Başım göğe mi erdi? Tabi ki hayır. Planların varsa git arkasından. Sen iyi evlat olmuşsun zaten, ailene söyle şımarmasınlar.


  • edaydin  (01.08.11 10:12:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.