[]

Sözlüğü okuyabiliyor musunuz?

Sevgili savaşçı Galyalı'lar;
Sorum aynen başlıktaki şeklinde.. Ama biraz daha derin..
Ben son bir yıldır sözlükte herhangi bir başlığı açıp, "troll" dene nane adamlara rastlamadan birşey okuyamaz oldum. Eskiden sürekli farklı şeylere denk geldiğim şu mecrada, "bir yorum içeren söz. filmlerle alakalı. ingilizce kelime içeriyor. samimiyet dolu.", "laikçilerin karılarını satmalarının tek sebebi", "dincilerin kitaplarının gerçek olmadığının kanıtı" benzeri şeylerden başka yazıya denk gelmez oldum.
Önceleri "bunlarda kendileri eğleniyorlar işte ne olacak" diyordum. Son zamanlarda ise aniden sözlük ekranını kapatmamı sağlayacak kadar asabımı bozmaya başladılar. Öyle bir yazıyorlarki, terbiye sınırı yok, mantık yok, sadece art niyet var. Katlanamayıp kapatır oldum dediğim gibi..

Siz nasıl katlanıyorsunuz?

 
@esmer : Yazdıklarımdan umarım takıntılı olduğum kanısına varmadın.. Sözlüğü takıntı edecek kadar düşünmüyorum. Sadece dediğim gibi bir "mecra" ve ona göre değer veriyorum kendimce..
Bahsettiğim de "benim istediğim gibi yazmıyorlar" değil.. Bunuda yanlış anladın. Olay genele hitap etmeyen, mantıksız, sadece "ne kadar bozabilirim konsepti" temalı yazılar..

  • quaker  (31.07.11 23:34:50) 
katlanmak demeyeyim de hoşlanmıyorum bu halinden.

eskiden sözlükte insanlar ( ki az sayıdaydı hepsi) değer vererek bi şeyler paylaşırdı. geyikler bile belirli bi ölçülüydü.

önce entryleri tükettik sonra da geri kalan herşeyi.

ben sol frame'e hiç bakmıyorum. girer girmez kapatıyorum. çünkü yaptıklarını "eğlenmek" olarak tanımlayan bazılarının yazdıkları hoşuma gitmiyor. her koşulda siyasi nefretini kusanlar da hoşuma gitmiyor.

sonuç mu? (bkz: ekşi sözlük çok bozdu)
  • rondo alla turca  (31.07.11 23:36:35) 
@rondo alla turca: Yani tabii bozduda diyebiliriz ama ben buna bir evrimleşme olarak bakıyorum.. Ve buna uyum gösteriyor olmak lazım eğer okumaya devam edeceksek.. Temel sorumda bu zaten, bu gidişata nasıl ayak uyduruyorsunuz? Okunacka halde olmayan yüzlerce kişi varken..


  • quaker  (31.07.11 23:38:18) 
evet bu bir evrimleşmedir. herşeyin stabil kalmasını beklemek akıllıca olmazdı. ancak eskiden evrimleşme orta noktada olurdu. yeni gelenler bi şeyler katardı. sözlüğün nasıl diyeyim bir ortak paydası olurdu.

evrimleşme türkiye'yi yansıtıyor. bir o uçtan bir de öbür uçtan birbirlerini yiyenler...

eskiden burası türkiye'nin dışında bir yer gibiydi. belki de ondan soluk alıyordum,şimdi türkiye'den farkı yok.

bazı konularda bilgi ihtiyacım olduğunda bakıyorum ve eskisi kadar çok zaman geçirmiyorum sanırım böyle yanıtlayabilirim.

eskisi gibi özel olarak "okumak" gibi bir eylem içinde değilim. eskiden eğlenerek okurdum
  • rondo alla turca  (31.07.11 23:40:55) 
@esmer : tabii haklısın, dert edecek zaten bir sürü olayım veya olayımız var..
Benim dediğim şey sadece sözlük odağında buna nasıl katlanıyorsunuz..
Soruda demek istediğim "hayatımın merkezindeki sözlük bu hale nasıl gelir" değil :)
Bu sonuçta televizyon izlemek gibi, her kanalda bazı saçmalıklar var diye, o kanalları görmezden geldikçe dışa kapanıyor izleyici.. Sadece cnbc-e izlemek de saçma :)
  • quaker  (31.07.11 23:41:42) 
açıklayıcı olur mu bilmiyorum ama tv'yi hayatımdan çıkardım ve çok rahatladım.

sözlükte de aynı şekilde sol frame'i hayatımdan çıkardım ve yine rahatım.
  • rondo alla turca  (31.07.11 23:42:45) 
birisi bir başlığa eleştirel entry giriyor sonraki biri hemen altına uzun uzun savunmasını yapıyo filan.ne mal insanlar var ya.gereksiz yani.beğenmeyene de hakaret eder filan.


  • retarded  (31.07.11 23:44:40) 
@rondo alla turca : cevap çok güzel teşekkürler.. Hani belki aşırı elitist ve itici bir yaklaşım ama, tam olarak topluma yayıldıkça katlanılmaz oluyor belkide ekşi sözlük..
E tabii yönetim nezdinde de bu istendikten sonra bizim yapabilecek birşeyimiz yok.
(Ana haberleri izlemeye çalışıyorum hala tv'de olduğu kadar..)
  • quaker  (31.07.11 23:44:43) 
(bkz: ekşi++)
(bkz: donuz)

gereksizleri atıyorum. niye hamallık edeyim. donuz bedava
  • lancelot du lac  (31.07.11 23:47:33) 
badi list rullaz.


  • cedric tweedledee  (31.07.11 23:49:57) 
@cedric tweedledee : Çok az ilgileniyorum aslında hem sözlük ile hem de içeridekilerle.. Kendi halinde bi okuyucu oldum çıktım.. Pek işime yaramıyor badiler :)


  • quaker  (31.07.11 23:50:54) 
evet haklısın öyle bir yer oldu. ama benim umrum değil mesela. sadece istediğim başlıklara bakıp çıkıyorum. izlediğim filmler hakkında yazıyorum arada tek tük işte. ekşi duyuru'ya daha çok takılıyorum mesela. geçende de böyle birşey sorulmuştu, bu aralar serzenişler de artış var :)


  • ermanen  (31.07.11 23:54:08) 
cevap basit okuyamıyorum.

sorunun kaynağı troll yazarlardan ziyade yönetimin olaya bakış açısı. ama merak etmeyin sözlüğün popülaritesi günden güne azalıyor ve onlar da bu bakış açılarının sonucuna katlanacaklar. popülaritesi azalıyor derken hit sayısı, reklam gelirleri azalıyor anlamında söylemiyorum. azalan ekşi sözlüğün referans olma gücü, eleştiri gücü. artık kimse burayı önemsemiyor. topluca bir bırakma olsa veya geçebilecek daha uygun bir platform olsa ben de hemen bırakacağım.
  • moon palace  (01.08.11 00:49:30) 
@moon palace : Topluca bir tepki koyma asla olmayacaktır kanısındayım. Buradaki cevaplarda dahi farklı tepkiler görüyoruz. Gerçi bana biri gelip, "ekşi çok bozdu gel yeni platforma üye ol" diye, pek sallamam.. Alışkanlık ve aidiyet hissi.. Hiç okuyamasam bile..


  • quaker  (01.08.11 00:52:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.