[]

warez-bb, youtube, fizy, vimeo, video.google, facebook

(git: 283450) haddime değil belki ama içim de rahat değil. inandığım değerler, yanlış oldugunu düşündüğün bir seyi elinle, olmadı dilinle olmadı kalpten uyar diyor. warez tarzı siteler, serial code veriyorlardı sanırım. bu sitelerden aldıgınız serial code lar programınızı calısıtırıyor fakat programda emegi gecen insanlar sizden hak isteyebilirler, bu dünyada bile.youtube da izlediğiniz bir program yine kar amaclı yapıldıysa, ucretsiz aldıgımız bilgi belki de sarkılardan aldıgmız zevk bizi ters köşe yapabilir.
bu adamlarla papaz olmamak için nolur seri kodları buralardan almayın. youtube da klip ya da belgesel izlemeyin. biliyorum ekonomimiz cok müsait değil ama, hesabı daha agar olabilir bu işin. kul hakkını da affetmiyor yaratıcı. ramazanda diger günahlarımızı affeder diye umut ediyorum.
fizy yerine ttnetmuzik diye bişey var, buradan dinleseniz, haklarını almış ttnetmuzik. bir de gncplay var. müzik konusu içimize kaçmadan cozulebiliyor ama seri kodu sanırım parasını verip almaktan baska cozemiyoruz su an.


 
yapmayın demekle kalmayıp kullanılabilecek yolları gösterdiğiniz için teşekkürler.

fakat sürü psikolojisinin önüne geçmek için yeni yetişen bir çocuğa aile içinde yeterince etik ve adap öğretilmiyor Türkiye'de. internet = sınırsızlık. kabul ettiğimiz gizli düstur bu. sürü psikolojisinin alakası da burada ortaya çıkıyor. diğeri illegal indirirken bir A dosyasını, ona yetişmek için aynı hataya düşüyoruz. bizde bizi frenleyecek ve "aslında kime zarar veriyorum şu iki tıklamamla" dememizi sağlayacak bireysel kontrol mekanizması gelişkin değil. (çoğunluk için konuşuyorum). vodafone diye bir şirket 100 şarkıyı 1 liraya veriyor, 1 lira! işimize gelirse tabi neyse.
  • hikaye mesture  (31.07.11 13:53:21) 
fizy müyapla anlaştığı için oradan yasal olarak dinlenebiliyor. bence asıl burada rahatsız olman gerekiyor çünkü yasal dediğin kanallarda dinlenilen şarkıya göre ödeme yapılmıyor müyapın salladığı sayıya göre ödeme yapılıyor yani emeğin karşılığı istenmiyor.

şu anda hem yazılımlar, oyunlar için hemde müzik için alternatif gelir planları oluşturuluyor. yazılımlar için açıkkaynak yada özgür yazılımlar uzun zamandır var son dönemlerde software as a service modeli çıktı. oyunlarda benzer şekilde oyunu ücretsiz sağlayıp sunucuya bağlantı için para istemeye başladılar. müzik için bazı şarkıcılar internetten ücretsiz indirmeye açmaya başladı şarkılarını, asıl gerlilerini konserler ve gösteriler oluşturuyor.

kısaca internet ve lisanssız kullanım nedeniyle gelir modelleri değişecek bu nedenle eski şekilde gelir elde etmeyi isteyenlerin bahaneleri pek geçerli değil, değişmek zorundalar.
  • foobar  (31.07.11 14:06:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.