[]

Ergenliğe geç girmek

Yav basit bir mantıkla ergenliğe geç giren insanın daha uzun yaşayacağını söyleyemez miyiz?

Belli ki vücüt/bünye/beden/metabolizma kendini uzuun bi yaşama hazırlıyor öyle dimi? Acelesi yok, sindire sindire yaşicak. Ayrıca bireyde bi anormallik olmadığını kabul ederek söylüyorum.

Bi anda aklıma geldi yazdım.

 
varsa boyle bır sey sanırım oldukca uzun yasayacagım. arkadaslarımın 14 15 yasında gosterdıklerı belırtılerı ben 18 19 yasımda gostermeye basladım. askere gıttıgım zaman tek tel sakalım cıkmamıstı yarım yamalak 25 yasında cıkmaya basladı. 28 de ancak toparladık sakal olayını. vs. ama bunun tek getırısı o zamankı arkadaslarımı gordugumde benımle aralarında nerden baksan 5 6 yas fark var gıbı gozukuyor. ıyı bır sey mı kotu bır sey mı bılemedım.


  • mevrin  (31.07.11 12:26:03) 
çok basit dokuları filan daha geç yaşlanır


  • retarded  (31.07.11 12:49:08) 
Uzun yaşarmı bilinmez ama,geç ergenliğe girenlerin saçları daha geç beyazlıyor ve ciltleri daha geç kırışıyor.Özellikle geç ergenliğe giren erkeklerde kısmi testesteron eksikliği nedeniyle yaşlanma daha yavaş oluyor.Erken ergenliğe girenlerin boyu 18 yaşına kadar uzarken geç ergenlikte 23-24 e kadar boy uzaması olabiliyor.


  • Kierkegaard  (31.07.11 15:36:20) 
Onu bilemiyorum da kastratolar ergenliğe girmeden hadım edildiklerinden fiziksel gelişimleri ömürlerinin büyük bir kısmında devam ediyor. Belki de bu şekilde bir yapım-yıkım ilişkisi kurulabilir.


  • johan sebastian  (31.07.11 16:25:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.