[]

istanbul ne la? ankara dururken?

şimdi gençler durumumuz şudur;

mimarım, istanbul levent'de bir mimari ofiste çalışıyorum, aynı zamanda italyan bir içmimari firmasının türkiyedeki tasarım ofisi oluyor kendisi, sürekli A++ müşteri sınıfına hitap ediyoruz yani. istanbulda harbiyede yaşıyorum ama çok sıkıldım lan!
şehir değiştirmeyi düşünüyorum, yani ne bileyim hala hırslıyken cesur davranmak istiyorum, aklımda da alternatif olarak ankara var.
şimdi öncelikle;
istanbuldan ankaraya gidince ne gibi adaptasyon sorunları olur? yani en kötü yönleri nedir? iyi yönleri sktret onlar bonus olsun kötü yönlerini duymak istiyorum
sonrasında sektörel olarak ne gibi sıkıntılar çekerim? piyasa doğal olarak orada biraz küçüktür ama hiç mi iş yok? mesleki gelişim falan nedir? ne olur? bir fikir verin lan sinirimden iki yaşımda sigaraya başlıcam.

 
adaptasyon konusunda bence denizsizlik en büyük problem olabilir, istanbul'dan ankara'ya okumaya gittiğimde, denize karşı bi çay bile içecek ortamın bulunmaması beni harap etmişti.


  • skryer  (30.07.11 16:35:55) 
bağcılar'a git.

ankara adamı darar.
  • samanliktaki zuhtu  (30.07.11 16:39:09) 
iş durumunuzu gözönünde bulundurarak istanbulda kalın derim. ayrıca istanbuldan nasıl sıkılıyorsun?


  • quadropol  (30.07.11 16:44:34) 
2 yıl önce Ankara'da çok klas ve bilinen bir şirkette yönetici pozisyonu için sekreterimin maaşının 2/3'ü kadar maaş önerdiler, yol dahil değilmiş...


  • mhm  (30.07.11 16:47:16) 
Hayatında vereceğin en saçma karar olur Levent - Harbiye'yi bırakıp Ankara'ya gitmek. Ankara gerçekten berbat bir yer istanbuldan sonra. Kafayı yersin sıkıntıdan.


  • roket adam  (30.07.11 16:47:54) 
-Ankara'da İstanbul'daki kadar hareketli bir "sokak" yok. "Sokak"tan kastım; ilk gittiğimde İstanbul'a anaa ne güzel lan tramvayda bir grup müzik yapıyor; her yerde sokak sanatçıları falan var demiştim. Bence önemliydi kamusallık adına. Sonra ikinci gün baydı o kaos hali. Ama gene de o kamusallık iyi diyorum.

- Gece hayatı yok değil var. Sadece seçeneklerin daha az olur. İstanbul'dfa çok galiba. Ankara'da genelde barlar bile 1 gibi kapanır. Ama Arjantin, Tunalı vb. yerlerde ve Kızılay'ın bazı barları nefes-eskiyeni gibi 4-5 e kadar açık. Ama disko, club falan bilmem.

- denize karşı çay içemezsin evet. Ankara'ya gelince deniz yok lan burda deme sonra.

- ilk gittiğinde her yeri birbirine benziyor diyebilirsin.

- tekrar ediyorum, İstanbul gibi değil. hobaa akalım dersin de; bayar sonra.

- Son olarak, bana şöyle gelmişti Ankara; sanki zenginliğin de yoksulluğun da bir sınırı var şehirde gibi. o kadar düzenli ki.. ama istanbul'da ne zenginliğin sınırı var ne yoksulluğun sanki. tabii izlenim bu sadece.

- Ankara melankolik bir kent. cidden öyle. boşuna rock grupları fırlamıyor habire buralardan..

olumlu yönlerini sayma dedin; saymıyorum.

ama Ankara sevilmez alışılır denir; cidden fena alışabiliyor insan.

artı, her şehir içindekilerle güzel. burdur'da sevdiğin insanlar varsa, orası da güzel gelebilir. tamam biraz zorlama oldu :)
  • siradan bir adam  (30.07.11 17:20:38) 
ben ankara nın en çok istanbul a dönüşünü sevdim demiş şair saygılar başarılar;)


  • kahkaha  (30.07.11 17:24:28) 
istanbul'dan haz alamayan bir mimarsan durma, git zaten. naçizane tavsiyem eropa taraflarıdır ankaradan ziyade.


  • tahret muslugu  (30.07.11 17:43:10) 
ankara'nin istanbul'a ustun gelecegi birkac sey, yasama rahatligi, ulasim probleminin olmamasi, daha duzenli olmasi, insanlari vs., onun disinda is hayati konusunda istanbul her turlu agir basar ozellikle sizin alaninizda. ama is garantisi olan bir sirket olacaksa yani belli bir musteri profili olan bir yerde calisacaksaniz ve sizi baglayacak birsey olmayacaksa ankara'yi tercih edebilirsiniz, ama istanbul'un renkli yasamini ankara'da ararsaniz alisana kadar surekli bir karsilastirma durumunda olabilirsiniz.


  • Labyrinthe  (30.07.11 19:34:46) 
tersini çok duydum da bu durum pek bilindik değil..


  • saksel  (30.07.11 22:35:00) 
akbil veya benzeri bir şey yok. en fazla 10luk bilet satılıyor :/ 1.5 kadıköyden az nüfuslu eskişehir bile çatır çatır eskart kullanırken angarada hep bilet alacan, öğrenciler için bir de paso falan muhabbeti var hiç girmiyim.

istanbul'da anadolu yakasının güzel bi semtine taşın bence ethemefendi'de göztepe'de erenköy'de bir yerler ne biliyim. ya da kadıköy'e
  • yuto  (31.07.11 13:26:28) 
@ yuto 20lik ego'da var :)


  • siradan bir adam  (31.07.11 16:46:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.