[]

pc kasası

yahu şimdi bir temizleyeyim içini şu kasanın diye açtım, temizledim, sonra içindeki ana işlemci, power supply, ram falan filan ile birlikte bütün işlemcilerin aslında çok küçük bir alan kapladığını gördüm, peki dostlar, o zaman niye bu kasalar böyle hayvan gibi ? içindekilerin tam olarak sığacak küçücükten birşey yapsalar olmuyor mu ?




 
o şekilde kasalar da var bildiğim kadarıyla hatta özel üretim bazı kasaların içinde ufak dolap bile var yani.


  • reznov  (30.07.11 14:44:20) 
soğuması için havanın dolaşması gerekiyor, ondan olabilir.


  • g7mor  (30.07.11 14:45:15) 
laptop dneıyor ona.


  • bryan fury  (30.07.11 14:45:52) 
mac mini var.


  • kimlanbu  (30.07.11 14:46:38) 
büyük kasanın avantajı içine farklı donanımlar ekleyip çıkarabilmektir. ana bu bana yeter diyorsanız ya laptop alırsınzı veya slim kasalardan. ben pcyi aldıktan sonra eklediklerim:
-daha sessiz bir psu (ki bu aynı boy olduğundan saymamak lazım konu ile ilgili olarak)
-3 adet hdd (dahili) (toplam 4 oldu)
-firewire kartı
-fax modem (evet fax çekiyorum)
-3 x 2'li dahili usb
-dahili kart okuyucu
-ilave dvd rom (param olunca bluray de gelecek)
eğer kasam slim olsaydı bunları nereye koyardım acaba? üstlik benim ekran kartı falan gerek duymadığımdan on board. bi de o olsa kasada kablo takacak yer olmazdı.
  • ben smyrna  (30.07.11 14:48:23) 
fury demek istiyorki daha küçük yapsalar demişsin ya. ona laptop deniyor. yani küçük istiyorsan laptop al. benim dediğmi gibi..


  • ben smyrna  (30.07.11 14:49:16) 
hava sirkülasyonu için.


  • xenophobe  (30.07.11 14:53:43) 
bilgisayar profu olmasam da, bütün parçalar birbirini ısıtır ve 2 gün sonra güme gider o kasa tahminimce.


  • saatgeceninonikisi  (30.07.11 15:22:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.