[]

meslek olarak fotografçılar fotomuhabirler v.s

arkadaşlar bugun çok bir internet saglayıcısının fiber optik saha çalışmaları için fotograf çekimlerini yapma gibi bir durumum var. fakat saha çekimi yapmadım daha önce studio çekimleri yaptım sürekli olarak.
saha çekimlerinde fiyat olarak studio çekimlerinden farklı vermek gerekir mi ? farklı ekipman gerekir mi ? bu konuda bilgim pek yok biraz yardıma ihtiyacım var.



 
çok toz toprak yerler olacak ise kesinlikle makineyi çıplak halde kullanma. böyle durumlar için bir case var mı bilmiyorum ama su altı kullanılan case i de kullanabilirsin sanırım. fiyat olayını bilmiyorum ama iyi para alman gerekir bence.


  • jack n brooks  (29.07.11 23:12:57) 
toz toprak sorun degil body cover'lar bu işi görür. benim ekipman olarak bahsettiğim flaş yansıtıcı v.s gibi.


  • exodia  (29.07.11 23:15:45) 
ne çekimi yapman gerekiyo bilemiyorum ama; objektif ihtiyacın değişecektir büyük ihtimalle; mimari çekimler için makina formatı bile değiştirmek zorunda kalabilirsin. doğal ışık kullanmak zorunda olduğun için farklı filtreler edinmek de gerekecektir. bir de studyoda zaman konusunda yaşadığın rahatlığı yaşayamazsın. günün hangi saatinde en iyi ışığı yakalayabilirsin yada en uygun kamera açısı nerden olur gibi soru(n)lar için en azından bir keşif gezisi yapman gerekebilir. daha kuvvetli bir flaş da lazım olabilir tabi.


  • wartzayt  (30.07.11 01:13:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.