[]

hukuki bir sorun/soru

şimdi bir arkadaşın derdine çare aramaktayız. kısaca anlatmaya çalışacağım

"arkadaşın babasının nefes yetmezliği problemi var ve yeşil kartı iptal edilmiş. adam hergün hastahanede. ilaç tedavi masrafının haddi hesabı yok. bir arsa var bu arkadaşın babasının üzerine ve bu yüzden yeşil kart iptal olmuş sanırım.

arkadaş arsayı kendi üzerine alıp yeşil kartı tekrar çıkartmak istiyor fakat burada şöyle bir sorun var: arsanın değeri düşük bir fiyattan beyan edilmiş.

şimdiki fiyattan üzerine alırsa sanırım masraf x iken arsanın gerçek değeri belirlendikten sonra üzerine alırsa üzerine alma masrafı 3x olacak.

şimdi bu durumda yapılması gereken nedir sizce?



not: eksik bir şey varsa uyarın lütfen.

not2: bu arada eklemeyi unutmuşum. arsa 7 ortaktan oluşuyor. yani sanıyorum istenildiğinde elden çıkarma durumu zor.

 
bunun hukukla pek ilgisi yok. istersen beş kuruşa sat. arsa senin keyif senin. 3.kişilerin bu işlemin muvazaalı olduğunu ileri sürmeleri ve bunu ispatlamaları gerekiyor. bunu da yeşil kartı veren kurumun yapması gerekir ama böyle şeylerle uğraşıyorlar mı bilmiyorum oradan birilerinden araştırma yapmanız lazım.


  • overdose  (29.07.11 21:44:05) 
moral bozmak gibi olmasın ama; arsanın 7 ortağı varsa ve ortaklardan bir tanesi bile satmaya yanaşmazsa, ortaklığın giderilmesi davası açmak gerekir. o dava da en az 2-3 sene sürer.


  • de jure  (30.07.11 11:59:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.