[]

istanbul üniversitesi

1) 2. öğretimde hazırlık var mı?
2) kontenjanı doluyo mu?

teşekkürler.

 
İstanbul üniversitesinin sadece önünden geçmiş birisi olarak:

1- hazırlık i.ö. ile alakalı bir durum değildir, varsa vardır, yoksa da yok.
2- hangi bölüm? zaten dolup olmadığı klavuzda yazıyor, tüm bölümleri kolayca görebilirsin.
  • hewit  (29.07.11 20:54:07) 
siz 2. öğretimi ne sanıyorsunuz? sevgili tercih yapan biricik arkadaşım ikinci öpretim dediğin şey örgün eğtim programları içinde geçe yapılanıdır. birinci öğretim ve ikinci öğretim olarak iki programa ayrılan örgün eğitim içindedir. örgün eğitim nedir? okulda yapılan eğitimdir. sürekli okula gidip gelinmeyi arz eder. 2. öğretim çalışanlara yada gündüz okula gelebilecek durumu olmayanlara bir fırsat olarak açılmış ve öğretmenleri gece okulda tuttukları için onlara ücretlerin ödenmesi sayesinde yüksek harçlara sahip bir programdır. bu yüzden değişik fakültelerde 500 lira üzerinde bir harcı olur.
bunların dışında birinci öğretimde olduğu gibi kontenjanları full dolabilir yada açıkta kalabilir. bir çok kişi harcından dolayı birinci öğretim yazmak isteyebilir yada bir programın kapanış puanı ikinci öğretimde birinci öğretime göre daha fazla olmus olabilir. herşey bir tercih meselesidir.
umarım anlatabilmişimdir. o bakımdan bölümü yazarsan kontenjanı dolu yerlerde son giren kişinin puanı yazar. ona göre bu mevzuya daha güzel eğiline bilir. kolay gelsin
  • andromedus  (29.07.11 22:11:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.