[]

arşiv yapanlara sorum var

hayvani bi arşivim var. film, dizi, belgesel artık ne ararsanız fakat artık iyice yer sıkıntısı çekmeye başladım. tb'larca yer kullanıyorum. sorum şu: dizileri arşivliyor musunuz? tabi çok fazla arşivleyen vardır ben de arşivliyorum fakat dizileri de bluray, hdtv falan indirdiğim için çok fazla yer harcıyorlar. silsem mi acaba diyorum? sonuçta bi filmi tekrar izlersin ama diziyi izlemezsin.

kararsızım işte sonuç olarak. sizde durum nasıl, ne önerirsiniz?


 
kimi diziler tekrar tekrar izlenir. misal evde doğum beklediğim bu süreçte nip/tuck ı tekrar izlemeye karar verdim, ilk bölümden itibaren.


  • bitter cikolata  (29.07.11 19:33:23) 
bence asıl diziler tekrar izlenir. yemek sırasında friends, seinfeld, it's always sunny, coupling açıp izliyorum bir bölüm. çünkü bu tür dizilerde olaylar değil genelde aradaki muhabbetler ön planda. o yüzden sonradan izlendiğinde çok keyifli oluyor.


  • kakam gelmis olamaz mi  (29.07.11 19:47:44) 
standart dvd riplerimi tek tek siliyorum, 720p ve 1080p lik tekrar izlenebilirliği olan filmleri tutuyorum.

dizilerden de belli başlılarını tutuyorum, spartacus serisi, game of thrones, bsg,sga,sgu,everybody loves raymond, married with children, coupling gibi dizileri silmeye kıyamıyorum.

lostu son bölümünü izlediğim gibi sildim, tscc,prison break, heroes'u da uçurttum.
  • kimlanbu  (29.07.11 19:58:14) 
arşiv mi kaldı ya. eskidendi o. izleyip siliyorum. arada kaliteli ve kült filmleri tutabiliyorum tabi.


  • ermanen  (29.07.11 20:13:36) 
95c
9-10 tb civarı.

  • kivanc1  (29.07.11 20:18:51) 
Eskiden internet boşa akmasıncılardandım ben de. Şu an çok nadir bir şey indiririm. İndirdiğimde de Dvd'ye falan atarım. Günün birinde adam gibi internete sahip olursam ancak yapabilirim izleyip silme işini. Tekrar izleme olayına giriyorum.


  • sesee  (29.07.11 20:32:33) 
aynı filmlerin mkv olanlarını silerdim.1080p , 720p ve dvdrip filmlerin aynılarını arşivlemenin bir espirisi yok bence.epey bir yer açar sana


  • ruhadam  (29.07.11 21:37:42) 
@ruhadam
tam anlayamadım, her filmden zaten bir tane var 720p olarak.

  • kivanc1  (29.07.11 22:39:31) 
@kıvanc mesela avatar filmini düşün
aynı filmin 720p 1080p ve dvdrip'i varsa bunların 1080 ve 720 lik olanlarını silerdim.bunu ifade etmeye calıştim

  • ruhadam  (30.07.11 16:00:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.