[]

Finansbank'tan arıyoruz kampanyalarımı var diyen gizli numara

Ya arkadaşım deli olacağım başka bir şey değil. Şimdi bir gizli numara var(belki de birkaç tane ne bileyim) beni paso arıyorlar yok efendim kampanyaları varmış da bilmemneymiş de abuk subuk konuşuyorlar. lan bir kere benim değil finansbank'la hiçbir bankayla işim olmadı bugüne kadar. hayır bir de öyle müşteri temsilcisi falan gibi de değil yok efendim nasılsınızlar bilmemneler. bir dümen mi döndürüyor ibneler anlamadım ki. finansbank'ın müşteri temsilcisini aradım bizi aradığınız numaradan aranıyorsanız finansbank'tır dedi. gizli numara deyince kem küm etti ben sizi bildireceğim ilgili birime falan dedi neyse işte. yok mu kardeşim başına böyle şey gelen, bunun ne ayak olduğu hakkında fikri olan? en sonunda vereceğim savcılığa rahatlayacağım deli ettiler be.




 
Tanıdığım birini aramışlardı böyle, "biz x bankasındanız kampanyamız var şöyle sağlık sigortası yapıyoruz böyle güzelliklerle coşturuyoruz sizi, müşteri numaranız kredi kartı numaranız lazım" falan filan demişler. Eleman da şüphelenip "çok güzel, siz kapatın ben bankayı arayayım öyle konuşalım" demiş tabi kem küm etmişler. Kısaca bu şekilde dolandırıcılık yapılmaya çalışılıyor, dikkatli olmak lazım...


  • crown  (09.05.08 09:53:34) 
finansbank'ın gizli numaradan aradığı oluyor bazen.. "ilgilenmiyorum" deyip kapatın gitsin..

sürekli gizli numaradan aradıkları için siniriniz bozuluyorsa turkcell'in gizli numaradan aranmayı engelleme hizmeti var, "aradığınız kişi gizli numaralara gıcık oluyor" gibi bir mesaj çıkıyor.. diğer operatörlerin de böyle bir hizmeti vardır muhtemelen..
  • sharpenter  (09.05.08 10:12:53) 
evet ama sorun şu ki ev telefonumu arıyorlar.


  • colg fusion  (09.05.08 10:17:18) 
ev telefonundan hiç aranmadığım için bilemiyorum, ama "aramayın kardeşim beni" diye baskı yapmak belki çözüm olabilir.. her halükarda tam olarak önleyebileceğinizi sanmıyorum; gün aşırı farklı numaralardan aradıkları için biliyorum, çok ısrarcılar..


  • sharpenter  (09.05.08 10:24:26) 
carreforur card falan alıp form doldurdunuz mu markette?


  • kibritsuyu  (09.05.08 12:07:59) 
(bkz: social engineering)


Tahminimce arayan kadın öyle değil mi?
  • alkolik imam  (09.05.08 15:30:17) 
arkadaslar daha once basima boyle birsey geldi benim de. carrefoursa nin sigorta sirketiyiz deyip kandirmaya calistilar. elemanin biri aradi [erkek] gule oynaya sorular soruyor falan.. iskillendim tabi, dedim ki telefonumu nerden buldunuz? adrese neden ihtiyaciniz olsun ki deyip en sonunda ilgilenmiyorum deyip kapattim. belki tuzaklarina dusseydim kredi karti numarami isteyecekti, bilemiyorum. ama kesinlikle guvenmeyin boyle arayanlara. hele ki gizli numaraysa hic guvenmeyin. ev telefonundan aranmalar icinse savciliga dilekce verip dinlemeye actirabilirsiniz ev telefonunuzu. su an icin aklima bir tek bu geliyor.


  • safepassage  (09.05.08 17:43:35) 
yok carrefour kartla da alakam yok. en son arayan erkekti daha önce öyle miydi unuttum.


  • colg fusion  (09.05.08 17:52:16) 
arkadaşlar bu gibi durumlarda dolandırıcılık gibi bir şüpheniz olursa direk sizi arayan kişiye "santral numaranızı verin ben sizi arayayım" diyerek arayan kişinin ismini ve varsa dahili numarasını öğrenin. bu bilgileri veriyorsa dolandırıcılık olması ihtimali sıfır, ama kem küm ediyorlarsa direk kapatın telefonu hiç bilgi vermeyin. (bu uyarıyı yapan bir bankacıdır!)


  • karga tdi  (09.05.08 21:08:11) 
soyle soyleyeyim amerikadaki telemarketing olayini ufaktan bizimkiler ogrendiler. hatta amerikada boku bile cikti diyebilirim. olmadik zamanlarda bile arayabiliyorlar. ilk basta ben kibar davranip ilgilenmiyorum falan diyordum ama artik direk suratlarina kapatiyorum, sizde oyle yapin cunku kimsenin sizi isteginiz disinda arayip rahatsiz etmeye hakki yok...


  • outshined  (10.05.08 01:34:22 ~ 01:35:42) 
öncelikle arayan kişiye şöyle deyin: ''finansbank'tan aradığınızı nereden bileyim?'' bu tarz dış arama yapan müşteri hizmetlerinin muhakkak görünen bir telefon numarasından arama yapmaları gerekir ki, siz de müşteri olarak o numarayı arayıp sorgulatabilin. kem küm ediyorlarsa kusura bakmamalarını söyleyin. ısrarla aramaya devam ediyorlarsa bir daha aranmak istemediğinizi, oraya bi yere konu ile ilgili not düşülmesini talep ettiğinizi, teknolojilerinin artık bu kadarcık gelişmiş olabileceğini umduğunuzu, aksi halde avukatınızla uğraşmak zorunda kalacaklarını söyleyin. eğer finansbank ise bir daha aramayacaklardır. finansbank değilse son derece salak bir üçkağıt dönüyordur. (dönerse sizindir, dönmezse zaten hiç bir zaman sizin olma..eheh..)


  • mavikedi  (10.05.08 12:51:42 ~ 12:54:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.