[]

Kızım deme bana!

Bu hatunlar niye kendilerine "kızım" denmesinden hoşlanmıyorlar? Kendileri "oğlum" ile başlayan cümleler kurup birilerine hitap edebiliyorlar, ya da onlara aynı şekilde seslenilebiliyor ama; "kızım" dediğiniz zaman salakça bi duyarlılık gösteriyorlar. Mal mı lan bunlar? Ne diyorsunuz?


bonus: www.eksisozluk.com

 
babasını kaybetmiş olan arkadaşlarım var hep. o yüzden olabilir belki.


  • cinnetgecirensenersen  (29.07.11 12:53:29) 
sana kız tarafı olm, abi, hocam, hacı, moruk vb dese hoşuna gider mi ?

Ama aynı şeyi senin eleman arkadaşın söylese gayet normal karşılarsın

En azından bende öyle
  • bonjurkes  (29.07.11 12:54:12) 
gereksiz bi takıntı bence. aynen bayan muhabbeti gibi. ama tabi samimi olmadığın kişiye de kızım diye hitap etmemek lazım :)


  • sefapezevengi  (29.07.11 12:55:00) 
Ya yok. Anne babası sağ olup gayet mutlu mesut hayat süren insanlardan da duyuyorum bunu. O olasılığı da düşündüm ama değil.


  • trinitrotoluen  (29.07.11 12:55:29 ~ 12:57:37) 
kızım, ablacım gibi hitaplardan hiç hoşlanmıyorum.

oğlum da demem.

"kızım"da bir aşağılama, bir küçümseme var, arkasından da genelde bu tarz bir cümle gelir. karşısındaki kadına saygı duyan adam kızım demez zaten.

bak şindi kızım, sen ne sanıyorsun...

gibi. daha gider.
  • magara adami  (29.07.11 12:56:01) 
"üff salak mısın nesin kızım, bilmiyor musun ki..."

hep aşağılama, küçük görme, hep.

sen kimsin ki arkadaşım?? diye de girişir tabii hatun kişi.

içinde kızım geçen ve düzgün, karşıdakini adam yerine koyan cümle kurulmuyor pek. örnek verebileceğinizi sanmıyorum.
  • magara adami  (29.07.11 12:57:37) 
Kız tarafının bana nasıl hitap ettiği önemli değil. Onlar kendi aralarında da fazlalıkla kullanıyorlar bunları. Dikkatimi çektiği için soruyorum. Kendi aralarında bile kızım değil oğlum diyorlar. Kızım deyince aşağılama oluyor da oğlum deyince niye olmuyor?(böyle sorunca da sürekli bu şekilde hitap ediyormuşum gibi algılandı ama meraktan sordum)

Ayrıca aşağılama maksadı ile kullanıldığını hiç görmedim desem yeridir.

(kız) oğlum git konuş işte hocayla. yemez ya seni
(diğer kız) tamam.

(ne sikko bir diyalog oldu)

oğlanı çıkar kızı koy işte. ne fark ediyor?
  • trinitrotoluen  (29.07.11 13:05:27) 
kızımdan değil ama mesela birinin bana kız diye hitap etmesinden acayip rahatszı oluyorum. resmen sinirleniyorum. çok basit ve rahatsız edici geliyor. gel kız buraya kalıbı bile tüylerimi diken diken ediyo. tam olarak sebebini açıklayamıyorum.


  • lizard queen  (29.07.11 13:08:24) 
ensest cagrısımlardan olabili. ya da cok fena dirty talk anıları canlanıyordur kafalarında.


  • bryan fury  (29.07.11 13:14:25) 
tamamen türk kızı tripleri işte. yine gereksiz bir tutum içerisine girmişler. benim de çevremde var böyle birkaç kişi. biri de çok yakın arkadaşım. o yüzden iplemiyorum. kızım demeye devam nihoha.


  • lorenzen  (29.07.11 13:17:58) 
bu da biraz genellemeye giriyor aslında.senin çevrendekiler birbirine kızım oğlum diyor benim çevremdekiler demiyor onun çevresindekiler arada sırada diyor.olur yani bu illa bir mantığa dayandırmak gerekmiyor.ve şahsen ben de bana kızım denmesinden hoşlanmam anam babam boşuna mı isim vermiş bana?


  • damla cikolata  (29.07.11 13:18:25) 
kızaaım, berkecan benden hoşlanıyoğ muuş biliyooo mussuan?

aklıma bu geldi muhabbet açılınca. hiç sallamam valla, kızım demiş, lan demiş, oğlum demiş.. önemli olan söylediği şeyin içeriği, hitabı diil.
  • vejeteryan vampir  (29.07.11 13:43:04) 
"kızım" kızların arasındaki bi hitap, birbirlerine "kızım" derler ama sen onlara diyemezsin, böyle siyahların birbirine "nigga" demesi ama beyaz adam söyleyince bi tarafından kan alması gibi..

bu arada birbirine "oğlum" diye hitap eden kadın da görmedim, yeni nesil şeysi herhal ya da espri falan
  • no avalon  (29.07.11 13:59:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.