[]

bir hdd klasiği-disk ya da dizin bozuk ve okunamaz durumda

merhaba arşivi silinip gidenler,
eski bir diskimi arşiv olarak kullanıyordum ancak geçen gün bilgisayarım bir türlü kapanmayınca fişten çektim ve sonrasında bu hatayı aldım. daha sonra diskin özelliklerine bakınca yazma önbelleğinin açık olduğunu gördüm ve seçili olan diğer alanlarda "yalnızca ayrı bir güç kaynağınız varsa aktif hale gelmelidir" gibi şeyler yazınca "bilgisayarı düğmesinden kapatırsanız bozulur" sözü beynimde çakıverdi.
neyse aynı durumda bir sd kartımın da olduğunu varsayarsak(maalesef), beni bu durumdan ne kurtarabilir?


 
  • sallayancay  (29.07.11 06:28:27) 
bir ubuntu cdsiyle bilgisayarı açıp, öyle bakmayı deneyin.


  • inheritance  (29.07.11 11:10:56) 
harddisk sizlere ömür. içindekiler içinse;
(bkz: data kurtarma programları)

  • tururo  (29.07.11 11:26:21 ~ 11:27:40) 
x86 sistem xp de veya w7 de partition find and mount programı ile scan edip mount et ve yedekle.raw ı diski formatlamadan ntfs/fat/fat32 yapaman.bu işlem hdd ye kesinlikle zarar vermiyor.


  • keller  (31.07.11 05:49:38 ~ 05:50:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.