[]

iş, kira, araba, ev...

bir arkadaşımın(harbiden) tavsiyeye, akıla ihtiyacı var. durumunu anlatıyorum. askerden 3 ay önce geldi. eski işine girdi.(bir giyim mağazasında görselci) aylık 2.200tl maaş alıyor. suadiye'de çalışıyor. arnavutköy'de ananesinde kalıyor. işe gitmek için gidiş-geliş toplam 6 saati yollarda geçiyor. artık kafayı yemek üzere. kadıköy, beşiktaş vs. civarlarında ev tutmak istiyor fakat artık ev kirasına para vermek de istemiyor. önce 20-25bin tl'lik bir araba alıp taksitleri bittikten sonra satıp, ev için peşinat olarak kullanmak istedi ama her gün işe gitmek için o kadar yol katetmekten bıktı. (araba ile metrobüse kadar gidip, arabayı orada bırakıp işe gidecekti ama bu fikir pek kafasına yatmadı.) sonra fantastik fikirlerle gelmeye başladı. yok krediyle 4 araba birden alacakmış onları hemen satıp(krediyi bitirmeden arabayı satamayacağından haberi yok tabi) eline geçen parayla ev alıp, kiraya verip 4 sene sonra evi olacakmış! ne yapabilir bu arkadaş?

edit: 800 civarı ev bulmasına bulur da işte artık ev kirasına vereceği parayı ananesinde kalıp başka bi şekilde değerlendirmek istiyor. liseden beri kirada oturuyor. ev arkadaşlarından çok çekti onu da istemiyor. (ne emmeye ne gömmeye geliyor ha) ananende kal, kiraya vereceğin parayı da biriktir diyorum bu sefer de 6 saat yol gitmekten bıktım diyor, araba mevzusuna dönüyor. sonra tekrar vazgeçiyor. eşşeeen ziki diyorum ben de. dün işi bırakıp evde oturacağım dedi :/


 
arkadaşınla cidden bende tanışmak istiyorum. Bankacıların en sevdiği müşteri tipi kendisi bunu ona söyleyebilirsin :)

kredi bitirmeden araba satamaz o ayrı, aldığı 0 arabaların denesinden en kötü 2şer 3er bin tl zarar edecek (sattı diye farz ediyorum)

metrobüsün oraya araba bırakma fikride gerçekten fantastikmiş:)
yol parasına vereceği paraya ufak bir ev tutabilir, yada bir ev arkadaşı bulup dahada düşük müktarlarda ev kredisi ödeyebilir.
  • tombalabala  (28.07.11 17:15:08) 
1- 2200 tl maaşla 4 araba alacak kredi vermezler adama.
2- 2200 tl maaşla suadiye'de ev alabilecek adamın önünde diz çöker tövbe ederim.
3- ya yolu çekecek ya da paşa paşa kira.
  • lancelot du lac  (28.07.11 17:16:11) 
bostancı civarı bulur bence 800 tl civarı bi ev, 1 sene sonra maaşı da artar falan:) olmadı oralarda 1000 liraya 2 kişilik bi ev bulunur. 500 tl kira verilir bu maaşla bence.


  • lizard queen  (28.07.11 17:20:49) 
ya ev arkadaşı bulsun üç kişi ucuz bir yerde 200-250 arası kira verir nedir yani??


  • istanbul beyefendisi  (28.07.11 17:28:10) 
biraz cimriymiş arkadaşın. eğer yollarda sürünmek istmiyosa o kirayı seve seve verecek :) en mantıklı yol o gibi duruyor


  • necipnba  (28.07.11 17:44:56) 
Eminevim diye bi zımbırtı var.Söylendiğine göre faizsiz oluyorumuş.İstediğin kadar taksite bölüyorlar.Arkadaşın uzun vadaye bölsün ödesin en mantıklısı bu..


  • z_victory86  (28.07.11 18:53:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.