[]

Bilgi kirliliği hakkında.

Şimdi gördüm, led zeppelin başlığında 83 entry girilmiş. nedir diye bakıyım dedim hepsi saçmasalak şeyler. böyle eskiden irc kanallarında flood dedikleri türden resmen bir bilgi kirliliği var. hani bunun önüne geçilemez mi? yaptırı mı yok mu? nedir abi bu böyle?

sözlüğün ebesiyle türlü şekillerde gerdeğe girenler falan olmuştu ancak bu baya hardcore bişey bence.


 
sözlügün olayi o zaten, öteki türlü wikipedia olurdu.


  • jackofalltrades  (28.07.11 16:52:45) 
barat diye troll'un mal olanı var, sazanları çekmiş başlığa işte. yapacak bir şey yok, saçma sapan bir ton yazar var.


  • estruda  (28.07.11 16:54:19) 
@jackofalltrades biraz daha okuman lazım sözlük konseptini sanırım. yada ne biliyim inciye falan bak.


  • aboutablank  (28.07.11 16:56:18) 
estruda'ya katılmakla beraber, jackofalltrades de haksız değil. aşağıda disclaimer'ın ilk cümlesinde yazıyor bu sitede yazılanların hiç biri doğru değildir diye. dolayısıyla gg olmayan, formata uyan her şey legal.


  • resistance is futile  (28.07.11 17:08:14) 
sözlükte saçma sapan bir ton yazar olduğu gerçeğine katılmakla beraber bu yapılana "yaptırım" uygulamak da aynı oranda saçma bence. ne yapılacak, entry'lerin doğruluğunu kontrol eden bir kurulun onayından mı geçecek yazılanlar?

ayrıca;
"biraz daha okuman lazım sözlük konseptini sanırım. yada ne biliyim inciye falan bak."

bu ne şimdi? ortaokullu kapışması mı? @2'nin ne yaptığını mı belirteyim ben de o zaman? adam haklı.
.
  • dekila olmeka  (28.07.11 17:20:33 ~ 17:21:06) 
@aboutablank
jackofalltrades sözlük yazarı değil ama anlaşılan senden daha bilgili sözlük hakkında. onun dediği gibi olmasa zaten ispiyonlanır silinir.

bence de durum içler acısı ama sözlüğün asıl konsepti bu. kalite ile konsepti karıştırmamak lazım.
  • lancelot du lac  (28.07.11 17:24:55) 
zaten saf bilgiden bahseden yok burda, ve burada okuduğun herşeyin doğruluğu da söz konusu değil tabiki, ancak yorumdan yoruma göre yazılanlardan her daim birşeyler çıkar en azından kafanda bir fikir oluşabilmesi bakımından.

benim bahsettiğim şey aslında led zepplin örneğindeki gibi somut bilgilerin bilerek ve kasten yanlış girilmesi. yani kısaca diyebilirim ki, eskiden ekşisözlüğe atıyorum bir müzik grubu başlığına bakıldığı zaman o grubun yazarlara göre en iyi parçaları, ne biliyim 3-5 de kişisel yorum okunurdu. o kısıtlı internet bilgisi ve yavaş bağlantıdan dolayı adam bak bu güzel demiş diyip o mp3 ü arardık falan.

Benim canım sıkıldığı işte zaten bu troll'ük olayının bokunun çıkması, kasten yanlış yönlendirilme vs.

Tabi herkes ne kadardır takip ediyor sözlüğü, bu geçirdiği değişim vs. ve bu değişimin 5-10 kişinin kontrolünde olması hepsi tartışılır aslında..
  • aboutablank  (28.07.11 17:44:32) 
bir de sözlükteki eski ve kaliteli yazarların çoğu gitti. dolayısıyla entryleri de gitti. başlıklar da sudan çıkmış balık gibi kaldılar.


  • goldentitan  (28.07.11 19:00:35) 
olm ben ssg'nin yerinde olsam yeminle bu heriflerin hepsini uçururdum. lan zaten moderatör keyfi davranıyor, bizi hiç sallamıyor deyip gaza geliyor herkes. ''lan al o zaman sana keyfiyet uçun gidin hadi trollüğü başka yerde yapın'' bahanesiyle tek bir entrysine bile bakarak uçururdum bu adamları. ulan ben ekşi sözlük mü okuyorum, emo forumu mu okuyorum belli değil.

beğenmeyen gider demeyin, buralar eskiden çayır idi, çimen idi, hoş idi. insan alışınca garipsiyor.

çıkarın yeni bi yasa uydurun gitsin arkadaş, şu sebepten uçtunuz güle güle. bu kadar. devlet kurumu sanki anasını satiyim, format da format. format dahilinde dağıttılar sözlüğü.

-troller çoğaldı napalım?
-formata uyuyorlar mı?
-evet.
-kalsın.
-e adam troll?
-malesef format.

vay arkadaş, insan sözlüğüne, yazarlarına azcık sahip çıkar.
sözlüğün ''ekşi sözlük'' olmasında format değil, kalite önemliydi bir okur için, bunu bir okur olarak belirtmek isterim. yazın bunu bir kenara. kuş gibi uçup giden, içten ve samimi yazan yazarlar bu sözlüğü ''ekşi sözlük'' yapan.

hadi sol frame'i boşver, bu böyle giderse '' entrylerini okumadan güne başlayamadığım über insan '' şeklinde tanım görücem demek ki aradığım herşeyin altında.

adam bilmemkimin abartılmış olması diye başlık açıyor ardarda. adam troll işte belli. uçur gitsin, seni de çok abartmışız diye. ha böyle bi kural mı var? yok. eee neden uçtum? canım istedi. bu kadar. sanki yapılmayan şey.

bunu bu dille buraya yazmış olmam da duyurudan uçabileceğimin bir belirtisi, burdan uçarsam canım yanmaz da, bu sözlükteki troller hala oralarda forumvari entry girerlerse canım yanar. o kadar diyorum.
  • gaipten gelen ses  (28.07.11 19:32:15 ~ 20:01:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.