[]

Matematik bölümü

Matematik bölümünün öğretmenlik dışında iş olanakları neler? Yöneticilik ihtimali ne kadar? Genelde iş yok diyorlar ama.




 
son 7-8 yıldır öğretmenlik dışında pek bi iş olanağı yok. yöneticilik falan pek mümkün değil.

odtü falan gibi bir üni.den mezun olursan yazılım sektörüne girebilirsin. ya da bankacılık falan. ama o da zor
  • lancelot du lac  (28.07.11 15:22:20) 
Satis analiz departmanlarinda istatistik ve matematik mezunlari tercih edilir.


  • durdenist  (28.07.11 15:31:04) 
Yoneticilik de mumkun. İktisadi idari bilimlerden mezunlari alan her yer matematikciyi de alir.


  • durdenist  (28.07.11 15:33:05) 
matematik bölümü mezunları öğretmen olmazlar. zaten o kadar matematik okuyup öğretmen olmak da biraz salakça geliyor bana. hakkını vererek okursan ortalama insanlara göre kafan daha iyi çalışacağından her işi yapabilirsin. matematik bölümüne iş olanakları için değil sevdiğin için gir. yoksa hayat sana zindan olur.


  • iki ekmek bir sigara  (28.07.11 15:33:10) 
devlet yönünden: fen edebiyat fakültesine bağlı oldugu için a grubu devlet memurluklarında alanları çok kısıtlı.

özel sektörde bazı bankalar( finans, vakıf gibi) matematik mezunlarını alıyor. kişi yazılım konusunda iyiyse yada bilgisayara meraklıysa, çeşitli yazılım alanlarında da çalışıldığını biliyorum.
Öğretmenlik yada akademisyenlik seçilmeyecekse, tekrar tekrar düşünülmesi gereken bir bölüm.
  • öseleköselek  (28.07.11 15:34:36) 
iktisadi idari bilimler mezunlarını alan her yer sizi almayacaktır, böyle bir yanılgıya düşmeyin.

edit: her yer demek yanlış olmuş, çoğuna giremezsiniz. diğerlerinin de dediği gibi bankalar belki olabilir ama yöneticilik falan biraz zor. 2000 öncesinde mezun olmuş insanları baz alarak tercih yapmayın bence; anlatılan gibi olmaz, pişman olursunuz.
  • insantaklidiyapanmaymun  (28.07.11 15:44:26 ~ 16:17:11) 
kuzenim matematik mezunu, buyuk bir bankada genel mudur yardimcisi. 13 yillik kariyeri var, mezun olur olmaz baslamisti bir bankada.


  • naiades  (28.07.11 15:54:14) 
@naiade
kuzenin kaç mezunu? :))

  • lancelot du lac  (28.07.11 16:03:50) 
Yönetici olmak istiyorsanız en az dört yıl matematik kasacağınıza fizik matematik dışında herhangi bir mühendisliğe girin.


  • sourlemonade  (28.07.11 16:07:24) 
76 dogumlu, 97 ya da 98 olmasi lazim.


  • naiades  (28.07.11 16:38:01) 
iki ekmek bi..

neden öğretmen olamazlar onu anlamıyorum? formasyon alırlarsa bal gibi de olurlar.
  • bu nick tam yirmi alti karakter  (28.07.11 16:50:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.