[]

Facebook'ta uygulamanin duvar yazilarini birinden gizleme

Soyle mesela,
"Benim profilimdeki Farmville uygulamasina ait post'lari x kisisi goremesin" gibi bir sey. mumkun mudur? uygulama ayarlarinda faaln bulamadim. ya duvari komple o kisiden tamamen gizleyebiliyorum ya da uygulamanin duvara yazmasina engel olabiliyorum, ama bu istedigimi tam olarak yapan bir sey bulamadim.



 
o kişiyi bi gruba atarsın, sonra olaylar gelişir. bu grup görmesin dersin ?


  • cotillard  (28.07.11 01:16:20) 
iyi güzel de, bir uygulama için nasıl yapıyoruz bunu? sadece bir uygulama için?


  • samfisher  (28.07.11 08:17:28) 
Genel olarak konuşuyorum, duvarıda bir bağlantı paylaşmadan önce kilit simgesi vardır. Ona tıklayıp şu kişilerden gizle diye bir seçenek vardır, oraya adını yazarsanız o kişi göremez. Normalde ben bunu kullanıyorum.

FarmVille içinse oyunda Share otomatik olarak olmuyorsa, yine kilit simgesine tıklayıp o isimi girmeniz lazım. :\ Umarım böyledir.
  • aydogank  (28.07.11 15:25:41) 
Peki Farmville'nin duvarımda otomatik paylaştığı gönderileri nasıl engelleyebiliyoruz. Ben istiyorum ki duvarımda ne yazacaksa ben göndereyim, kendiliğinden malzeme isteği yayınlamasın. Bi şekilde duvara yazmaya izin verdik, şimdi geri alamıyoruz. Farmville'yi kaldırıp tekrar ekleyince duvara yazmayı varsayılan ve zorunlu olarak kabul etmiş oluyorsun.


  • arig  (28.07.11 23:46:40) 
Bildiğim kadarıyla bu durum yüzünden "oyun ve uygulama isteklerini \ bildirimlerini duvarımda yayınlama" seçeneği eklenmişti. hatırlıyorum bir ara ana sayfam farmville ile doluydu.

Bence en temiz çözüm kendinize oyun hesabı edinmeniz, ilerlediyseniz kabul etmesi biraz zor ama yeni hesap açtığınızda sadece oyun odaklı olacağı için hem takip etmeniz kolaylaşır hem de kirlilik yaratmamış olursunuz.

Düzenleme;

Sanırım istediğiniz cevabı buldum:
Facebook'tan Gizlilik Ayarları sayfasını açıyorsunuz. Sol alt tarafta Uygulamalar ve İnternet Siteleri'ni kullanma Ayarlarını düzenle kısmına geliyorsunuz. Açılan sayfada Kullandığın Uygulamalar -> Ayarları Gör diyorsunuz listeden FarmVille'i bulup Düzenle seçeneğinden "Duvarıma Yazma" opsiyonunu kaldırıyorsunuz.
  • aydogank  (29.07.11 00:04:38 ~ 00:11:52) 
Harikasın. Demek önce zorunlu tutuyorlar, sonra tolerans tanıyorlar. Teşekkürler.


  • arig  (29.07.11 00:26:31) 
Cevaplara tik koyarsan her şey daha güzel olacak :).


  • aydogank  (29.07.11 00:30:46) 
@aydogank
gec baktim biraz yoksa tik koyarim her zaman. bu arada cevaplarin cok tesekkurler ama istedigim cevabi alamadim, diyorsun ki bunu her defasinda manuel yapabilirim (ki bu istedigim sey degil, azaten de bildigim bir sey) veya o uygulamanin duvarima yazmasini engelleyebilirim (ki bunu da biliyorum, istedigim sey bu da degil). ben, o uygulamanin duvarima yazabilmesini ve otomatik olarak yazmasini, ama bu yazilarin sadece bir kisiden, spesifik olarak tek bir kisiden gizlenmesini istiyorum. soruyu sorarken de bunu gayet acik belirtmisim. yani dogru cevap vermis olsan tamam tik talebinde bulun ama boyle biraz garip oluyor. sagol yine de.

  • samfisher  (01.08.11 23:55:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.