[]

motorsiklet satisi ile ilgili

merhaba sevgili duyurudaslar,bir sure once bir arkadasimdan motor aldim,parasini verdim ancak daha noterden satisini yapmadik;

1)noter ucretini kimin odeyecegini konusmamistik bu islerde adet nasildir?satin alan mi oder yoksa ortak mi odenir?

2)noterde satisi gerceklestirdikten sonra emniyet-trafik'ten gerceklestirmem gereken islem var mi?(not;sayet varsa 54 plakali motor icin sakarya'dan mi yapmam gerekiyor bu islemi?)

 
1) alıcı öder. vergi borcu çıkarsa satıcı
2) emnniyetten ruhsatı üzerine alman gerekli evet sakaryadan. ama plakayı değiştirebilirsin istersen. notere satışa gittiğinde belirt.

  • mr fusion  (26.07.11 23:13:21) 
plaka değişecekse noterde ödeyeceğin rakam 150 tl
değişmeyecekse 75 tl

bulunduğun ilin-ilçenin trafik şubesinden yapabiliyorsun işi. plakanın bağlı olduğu yere gitmene gerek yok

plaka değişecekse, en geç 30 iş günü içinde trafik devrini alman lazım. aksi halde değiştirmiyolar plakanı.
  • delfina  (26.07.11 23:25:04 ~ 23:25:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.