[]

Booking.com'dan yapılan rezervasyonun parası tamamen çekilmiş !!?!?!

Merhabalar. Ben vize başvurusu için geçen hafta booking.com'dan bazı rezervasyonlar yaptım. 7-8 tane fln. Az önce kredi kartımın ödemelerine online olarak bakarken rezervasyon yaptığım hostellerden biri parayı tamamen çekmiş olarak gözüküyor. Normalde zamanı gelse ve hiç otele gitmemiş bile olsam ilk gece ücretin alınması lazımken daha şimdiden tüm para çekilmiş gözüküyor. Tarihleri de tekrar kontrol ettim. 14 ağustos 2011 check in olarak gözüküyor. Ayrıca otelin ücretsiz iptal seçeneği bile varken bu durum neden ve nasıl başıma gelmiş olabilir. Daha önemlisi nasıl bir yol izlemeliyim. Otele fln da mail attım ama henüz cevap yok...




 
booking.comla görüşün, karttaki o bakiyeye bloke konmuş olabilir


  • bonjurkes  (26.07.11 20:38:24) 
otel açıklamasına bakmadan yaptıysan olabilir. genelde açıklamalarda gözüküyor para tahsil edilir vs. diyerekten. sana mail göndermiş olmalı booking.com oradan iptal edebiliyorsun mail atman vs. gerekmez paranıda hesabına yatırıyorlar tekrardan.


  • altini ser incisi ker  (26.07.11 20:39:55 ~ 20:40:53) 
Aynen şöyle yazıyor rezervasyonuma bakarken.
---------------
İptal: İptalin varış tarihinden 2 gün öncesine kadar yapılması durumunda ücret uygulanmaz. İptalin geç yapılması veya rezervasyonun kullanılmaması durumunda ilk gece tahsil edilecektir.
Ön ödeme: Teminat alınmayacaktır.
Vergiler ve servis ücretleri: % 10 KDV dahildir. Gecelik kişi başı 2 EUR şehir vergisi hariçtir. hizmet masrafı uygulanmaz.
------------

Aynı tip odanın bir de iade yapılmayan ve teminatı hemen alınan türü var. Ancak kendi rezervasyonu bilgilerimden aynen bunlar yazıyor. Acaba otel öbüründen fln sanıp bir yanlışlık mı yapmıştır. Nasıl olacak bu iş ??
  • laplace in hicbir sey bilmeyen oglu  (26.07.11 20:50:14) 
o zaman karışıklık olmuş. rezervasyonu iptal ediceksiniz daha sonra booking.com ile iletişime geçiceksiniz. en geç 24 saat içinde sizi bilgilendiriyorlar. karışıklık çakal hostel sahipleri yüzünden oluyor. oda bilgileri girerken yalan yanlış bilgiler sunuyorlar.


  • altini ser incisi ker  (26.07.11 20:56:28 ~ 20:57:10) 
Booking.com'a form da yolladım. Konuyla ilgili. Ancak ingilizce olarak yazmıştım. Türk yetkililer de var mı acaba orada? Türkçe olarak birkez daha mı bilgilendireyim konu hakkında ?


  • laplace in hicbir sey bilmeyen oglu  (26.07.11 20:58:11) 
tabii türkçe olarak yazabilirsiniz durumu. ben türkçe yazıyorum türkçe olaraktan gönderiyorlar cevabı ama arayıp konuştuğum zaman türkçe bilen personelimiz yok diyolar bana. o nasıl oluyor anlamadım.

www.booking.com

verdiğim linki kullanarak iletişime geçebilirsiniz işte ben burdan iletişime geçiyodum türkçe olarak
  • altini ser incisi ker  (26.07.11 21:08:08 ~ 21:09:55) 
Yanlışlıkla ilgili detaylı ve türkçe bir yazı yolladım tekrardan booking.com'a. Umarım sorun hallolur yoksa para uçmuş olacak...


  • laplace in hicbir sey bilmeyen oglu  (26.07.11 21:10:36) 
daha önce böyle bir durum yaşamıştık ve e-posta ile hallettik. ancak e-postanız junka düşebilir. cevap gelmezse ısrarla sorun. başka adreslerden ulaşmaya calısın. geri ödeme yapıyorlar..


  • eksielma  (26.07.11 23:20:45) 
peki booking.com'la mı hallettiniz yoksa direk olarak otel ile mi ??


  • laplace in hicbir sey bilmeyen oglu  (26.07.11 23:45:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.